Конфликт между баща и син блокира асансьорите в два подлеза на Цариградско шосе

OFFNews 21 март 2018 в 09:14 11694 0

Конфликт между баща и син блокира асансьорите в два подлеза на Цариградско шосе

Снимка btvnovinite.bg

Асансьорите при подлезите на при Окръжна болница и хотел "Плиска" на столичния бул. "Цариградско шосе" не работят и не са лицензирани заради конфликт между баща и син. 

От разследване на bTV, което преди няколко месеца показа неработещите асансьори, става ясно, че въпреки обещанията и днес съоръженията не работят. Миналата есен е завършен ремонтът на двата подлеза, като са инсталирани общо пет асансьора.

Към днешна дата те не работят, тъй като не са лицензирани заради несъответствие в документацията им, но и заради спънките, които правят един на друг баща и син - до скоро съдружници във фирма за асансьори, а към момента конкуренти и дори врагове. 

„В основата на всичко са междуличностни отношения между управителя на нашата фирма Явор Златанов и баща му Илия Златанов”, твърди пред bTV управителят на фирма „Изамет 2000” Петър Чупетловски, която е понастоящем е собственост на сина.

Доскоро бащата е притежавал и управлявал фирмата за производство на асансьори. Самият той обаче твърди, че синът му регистрирал фирмата на свое име, въпреки че се води съдружник. Бащата твърди, че е бил изнудван от дъщеря си, зет си и сина му, за да прехвърли 20% от фирмата на негово име.

„На 27 юни в този офис дойдоха дъщеря ми, зет ми и трима рекетьори и ме изнудваха за 220 хил. долара да платя в брой и веднага, и за 1 млн. и 200 хил. евро да подпиша документ, че ги дължа на зет ми”, твърди Златанов старши.

Синът му не пожелал да говори пред камера, но от разговор по телефона става ясно, че с баща си са в меко казано недобри отношения.

Управителят на „Изамед 2000” Чупетловски твърди, че бащата е този, който пречи да се лицензират асансьорите в подлезите.

„Изамед 2000” се опита веднъж да организира оценка на съответствието, но фирмите, които трябваше да я направят, бяха натиснати и заплашени, че ще им бъдат отнети лицензите”, твърди той.

От своя страна Златанов-баща твърди, че асансьорите на сина му не отговарят на изискванията, а от другата фирма контрират, че проблемът е само документален.

От Столична община също потвърдиха за bTV, че причината асансьорите да не тръгват са отношенията между баща и син Златанови, а спорът между роднините-конкуренти поне засега оставя най-големия булевард в България недостъпен за трудноподвижни, възрастни хора и майки с колички

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!