Кои са окупаторите и контраокупаторите (разкритията на Господари на ефира)

OFFNews 02 ноември 2013 в 18:14 25003 53

Колаж: Господари на ефира
Колаж: Господари на ефира

Поради големия интерес публикуваме разкритията на "Господари на ефира" кой стои зад окупацията и контраокупацията в Софийския университет.

Вече повече от седмица български студенти са окупирали различни университети в страната с искане за оставка на правителството. Най-дейни са възпитаниците на Софийския университет. Ето някои от основните действащи лица в окупацията на Алма Матер – Ивайло Динев, Димитър Вълчев, Румен Стоев, Ангел Златков. Те бяха обвинени в политизиране на протеста в полза на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Екипът на „Господари на ефира“ се разрови дълбоко в архивите и необятното интернет пространство, за да разбере кои всъщност са студентите – окупатори, обвинени в пристрастност към ГЕРБ.

Ивайло Динев, един от най-активните окупатори на СУ: През февруари 2012, по време на управлението на ГЕРБ, Ивайло е един от организаторите на многохиляден протест срещу АСТА. През ноември 2010 г. Динев участва в организацията на масов протест, обединил ръководство и студенти на СУ срещу орязването на държавната субсидия за Алма матер – решението на тогавашните властимащи от ГЕРБ, и в частност на финансовия министър Симеон Дянков.

На същия протест през ноември 2010 забелязваме и студента Димитър Вълчев. Той е и сред сегашните окупатори на СУ. Сред тях е и Румен Стоев. През 2010 г. Румен също протестира срещу намалените пари за образование от правителството на Бойко Борисов. На същия протест срещу ГЕРБ на първа линия и с вувузела в ръка е и Ангел Златков, също водеща фигура в настоящата окупация на СУ.

Всички те са протестирали против ГЕРБ. А само няколко дни преди да започнат окупацията те директно провокираха депутатите в настоящия парламент, дирижиран от БСП.

Явно обвиненията в политически пристрастия спрямо тези момчета са доста безпочвени, което изглежда дразни доста хора.

А кои са контраокупаторите? Ето четири от водещите фигури там: Борис Цветков, Десислава Славчева, Добрина Алексиева и Нина Гергова.

Оказа се, че един от водачите на контраокупаторите е депутатът от БСП Борис Цветков. В последно време Цветков се прочу с това, че помогна на червения симпатизант Александър Кръстев да влезе в парламента и да вземе автограф от премиера Орешарски.

Десислава Славчева, която твърди, че „не трябва да се политизира университетът“, е председател на Младежката организация на БСП в столичния район Връбница. Тя учи финанси не в Софийския университет, а в Свищовския университет.

Заедно с контрапротестиращите (съвсем неочаквано?!) беше и репортер на телевизия Алфа. Репортерът направо се скъса да отразява събитието.

На контраокупацията присъства и Добрина Алексиева от Гражданско сдружение „Равни пред закона“. Същата тази дама доскоро имаше по-различно мнение за окупацията като форма на протест: Ние сме тук от 16 юни. Идеята беше да окупираме Народното събрание до промени в Изборния кодекс, казва Алексиева пред TV7.

Едно от лицата на контрапротеста е и Нина Гергова. Още преди време г-жа Гергова имаше категорично становище: При нас няма политически лица, при нас няма политически лидери.

А какво излиза? Партийно свързани лица като Цветков и Славчева обвиняват студентите-окупатори в партийна принадлежност. Или – крадецът вика „дръжте крадеца“.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!