КАТ ще глоби с 300 лв. мъжа, регулирал движението на Петте кьошета

OFFNews Последна промяна на 20 септември 2013 в 09:35 86577 144

Млад мъж регулира задръстеното движение на Петте кьошета на 16 септември. КАТ е глобил с 300 лева мъжа, който влезе в ролята на регулировчик на натоварено столично кръстовище на първия учебен ден – 16 септември. Глобата обаче не е за това, че е влязъл в р
Млад мъж регулира задръстеното движение на Петте кьошета на 16 септември. КАТ е глобил с 300 лева мъжа, който влезе в ролята на регулировчик на натоварено столично кръстовище на първия учебен ден – 16 септември. Глобата обаче не е за това, че е влязъл в р

КАТ е глобил с 300 лева мъжа, който влезе в ролята на регулировчик на натоварено столично кръстовище на първия учебен ден - 16 септември.

Глобата обаче не е за това, че е влязъл в ролята на регулировчик, уточни потърпевшият Коста Кръстев пред БНТ. Те я е административно нарушение, но не стана ясно точно какво.

Сцената на 16 септември се разигра на Петте кьошета, след като по традиция заради дъжд движението се запуши, а светофарът отказал. Заради тапата мъжът поел риска сам да регулира движението. Докато правел това, не се появил нито един служител на КАТ.

Случаят нашумя, след като жена пусна снимка от мястото във Фейсбук, като похвали мъжа да геройството. Той отнесъл доста критики от шофьори, но ги отминавал с усмивка и обяснявал, че се опитва да помогне.

Днес в сутрешния блок на БНТ гражданинът-регулировчик каза, че КАТ му съставили глоба за административно нарушение за 300 лева. "Безработен съм и няма откъде да платя тази глоба, заяви Коста.

В същото време служител на КАТ обясни, че цивилни лица не могат да регулират, защото това е едно от най-тежките кръстовища в София. "Някакво чудо е, че не е станала катастрофа и младежът не е ударен", каза той.

Междувременно във Фейсбук вече е сформирана група за набиране на средства за глобата. Призивът е "Нека 30 000 човека да съберем по 1 стотинка и да платим глобата на момчето!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.09 2013 в 20:37

Да застанем зад този младеж, който е поел риска за да помогне на хората и да поеме наказанието на тези които не са си свършили работата.Къде трябва да се преведат парите?

22.09 2013 в 00:58

Абсолютно!!Ако българите бяха хора всеки който е минал от там щеше да иска по 100лв от държавата,защото реално всеки е потърпевш...."О,неразумни уруде не те ли е срам да се наричаш българин"...

21.09 2013 в 21:16

На такъв човек ( не съм бил там,надявам се ,че е бил адекватен човек ,който е искал да помогне), трябва да дадат награда,а глобата да отиде за
съществата допуснали това да се случи.

21.09 2013 в 14:45

Няма смисъл да вървим срещу изедници,партии или дружества който се хранят от хорския страх!!!Нека помогнем на човека за глобата и нека някой друг се опита да помогне вече !!!Кой ли ще отиде доброволно да го подведът под отговорност и да го глобят,че е помогнал на някого!

21.09 2013 в 12:53

Здравейте, приятели! Няма ненаказано добро в България! Тази новина ме връща назад към 2006 г., когато за първи път излязох на "гурбет" в Гърция - строим газопровод от Александруполис до Комотини! Гърци и руснаци ни дишат във врата и в една прекрасна нощ спират служебния ни джип заради превишена скорост и липса на предпазни колани ни глобяват 300 евро. Магистралите им греят като слънце през нощта, няма дупки - всичко се поддържа. Отиваме в едно кръчме и се чудим как да се измъкнем - пари няма. В кръчмето - жива музика! През паузата, докато музикантите се хранят, питам може ли посвиря на йониката! Изсвирих дилетантски сиртакито и като рипнаха гърците да пеят и да пляскат, колегата с гръцки език обясни каква е ситуацията! Един от гърците започна да събира по масите пари, за да ни помогне! Двамата полицаи ни пуснаха и като се прибрахме в Александруполис, шефката ме пита подигравателно на какъв друг "инструмент" мога да свиря! Колкото и да им се подиграваме, националното им самочувствие, вярата и патриархалните ценности са все още на почит! А в нашия български офис и в общежитието 130 българи си показаха нравите така, че да те е срам да се наречеш българка!

21.09 2013 в 12:48

Евала!

21.09 2013 в 07:20

Интересно защо ще го глобяват от КАТ- за неправилно пресичане ли? Кретени!!!
Но пък защо ще храним банките със сметки и такси за преводи??? Ако има някъде сигурна кутия, където да пусна моята помощ за тая глоба ...

21.09 2013 в 02:52

Няма не наказано добро!!! В случая за наказание е някой с фуражка, който не си върши работата. Все се говори , че се заражда Българско общество - дано се е родило вече. Да си отвори господина сметка ще му помогна да си плати глобата!

21.09 2013 в 01:07

много тоюно казано !

20.09 2013 в 23:31

Вместо да го назначат на работа, те му бъркат в джоба! Да му дадат палка-хранилка и за един ден ще си плати глобата!