"Хора, заради вашия натиск Фондът за лечение на деца заработи"

OFFNews 01 юни 2016 в 19:28 4245 0

Хора, вашият натиск направи така, че заседанието на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца да протече нормално и експедитивно. Общественият съвет беше безупречен. Добър ден е.

Това заяви на страницата си във Фейсбук Красимира Величкова, член на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца. 

На днешното заседание са разгледани документите на 39 деца, като 28 от тях са одобрени, 2 са отказани, защото лечението им може да се осъществи в България, а 9 са отложени за допълнителни становища, обяснява Величкова.

Предстои да бъдат разгледани документите на още 31 деца, които са отложени на заседанието на 18 май.

Ето и цялото изявление на Величкова: 

Време и за малко добри новини. Първо благодаря на всички, които не забравят Фонда за лечение за деца и ни подкрепят. Днес на заседанието на обществения съвет от 39 деца, 28 бяха одобрени за финансово подпомагане, 2 бяха отказани, защото лечението им може да се осъществи в България, а 9 отложени за допълнителни медицински становища. Нито едно дете няма да бъде разглеждано от консилиум и бавено необосновано.

Хора, вашият настиск направи така, че днес заседанието да протече нормално и експедитивно. Общественият съвет беше безупречен. Добър ден е.

Утре ще продължим да се борим за останалите деца, особено за онези 31, които бяха отложени на заседанието на 18 май и все още чакат.

По-рано днес родители и граждани протестираха срещу унищожаването на Фонда за лечение на деца. Те обявиха, че инициаторите на арестите на членовете на Фонда, в това число и бившия му директор Павел Александров, са целяли нещо различно от доброто на тежко болните деца.

"Какво е то и до днес остава неясно зa българските граждани", категорични са те. 

С протестиращите се срещна зам.-министъра на здравеопазването Ваньо Шарков, който обяви, че Фондът за лечение на деца няма да се закрие, промените в него не се случват на тъмно, а са публикувани на сайта на министерството и са в законовия 15-дневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови