Главният мютфия се ваксинира: Да сложим край на изолацията

В социалните мрежи много мюсюлмани обявиха, че са разочаровани от д-р Мустафа Хаджи

OFFNews 24 февруари 2021 в 17:37 3136 0

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и представители на Главното мюфтийство в България получиха първата дозата от ваксината срещу COVID-19, съобщиха от мюсюлманското вероизповедание.

Според главния мюфтия ваксината срещу Covid-19 е възможност да усетим духа на общността отново и да сложим край на изолацията. Той изрази задоволството си от факта, че голяма част от имамите в България са готови да последват този пример и да го предадат на вярващите.

Към този момент всички ваксинирани се чувстват добре и не са проявили странични ефекти.

Ръководството на Главното мюфтийство изказва специални благодарности на началника на ВМА и Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски за топлия прием и добрата организация по време на ваксинирането.

Веднага след като мюфтийството публикува новината със снимки във фейсбук профила си, под нея заваляха коментари, повечето от които негативни. Според повечето от взелите позиция мюсюлмани не му прилягало на д-р Мустафа Хаджи да агитира в полза на ваксинирането. Други се съмняват, че наистина си е бил ваксина и заявяват, че "работят за шейтана без страх от Аллах".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови