Домусчиев, Вълка и Титан си разделят 435 млн. лева за боклука на София

OFFNews 22 януари 2020 в 13:55 5919 0

Фирмите на Кирил Домусчиев, Румен Гайтански-Вълка и на пернишките бизнесмени Димитър Борисов и Иво Иванов ще чистят и извозват боклука на София през следващите 5 години.

Това стана ясно от класирането на кандидатите на обществените поръчки.

За тази дейност те ще получат общо 435 млн. лева. за поддържането на 19 и половина района ("Триадица" е разделен на две) от 24-те столични района.

Дружествата около "Титан" и Домусчиеви са избрани да събират боклуците, да мият улици и тротоари, да чистят публичната инфраструктура от сняг в 11 и половина района. На практика се запазват досегашните терени. Дружествата поддържат и районите "Витоша" и "Овча купел", за които договорите изтичат по-късно и не са в обхвата на настоящата поръчка.

Компаните, притежавани или свързани с Румен Гайтански-Вълка, взимат 8 други района, до момента тя нямаха директен договор с общината, но индиректно обслужваха три района.

В началото на септември месеца оферти за търга подадоха 10 дружества за седемте зони и влизат само два или три района. 

Ето и зоните заедно с кандидатите:

Първа зона - районите "Средец", "Лозенец", "Студентски" - с приблизителна цена 68.4 млн. лева без ДДС, на първо място е "Титан София център" ДЗЗД. Тя е дружество, в което са фирми на "Титан" на Димитър Борисов и Иво Иванов, и на Кирил Домусчиев - "Айс Ви". То беше и единственият допуснат кандидат за позицията. Сега се чистиха от "Титан София Център 1". 

Втора зона - районите "Искър", "Панчарево", "Кремиковци" - с приблизителна цена 60.6 млн. лева без ДДС. Те ще се чистят от "Титан-София-изток 1" - също обединява фирми на "Титан" и на Кирил Домусчиев. Дружеството също бе единственият допуснат кандидат за позицията. Досега се чистиха пак от "Титан София Изток 1". 

Трета зона - районите "Изгрев", "Слатина", "Подуяне" - с приблизителна цена 57.36 млн. лева без ДДС. Те ще се чистят от консорциум "Грийн партнърс-БКС" ДЗЗД на Румен Гайтански-Вълка. Другият кандидат за тази позиция бе "ФССИ-България" ЕООД. Досега се чистиха от "Еф Си Си България", "Астон сервиз" и "Бакс".

Четвърта зона - районите "Илинден", "Надежда", "Сердика" - с приблизителна цена 50 млн. лева без ДДС. Те ще се чистят също от консорциума "Грийн партнърс-БКС" ДЗЗД. Другият кандидат бе "АЕС-Х груп" на Красимир Арсов, който досега обслужваше тази зона Консорциум "Грийн партнърс"-БКС. Сега се чисти от "АЕС-Х Груп"

Пета зона - районите "Банкя", "Връбница", "Нови Искър" - с приблизителна цена 39.8 млн. лева без ДДС. Те ще се чистят от "Титан София-изток 1". Сега се чистят пак от "Титан София Изток 1"

Шеста зона - районите "Люлин", "Красно село" - с приблизителна цена 41.7 млн. лева без ДДС. Ще се чистят от фирма "Зауба" АД на Румен Гайтански-Вълка. Досега се чистиха от "Чистота Искър". 

Седма зона - районите "Възраждане", "Оборище" и част от "Триадица" - с приблизителна цена 45.29 млн. лева без ДДС. Те ще се чистят от "Титан София Център". Досега се чистиха пак от "Титан София Център". 

От обхвата на поръчката не са включени "Младост" и част от "Триадица" (сега се чистят от фирмата ЗМБГ), "Витоша" и "Овча купел" (за тях има договор с консорциум около "Титан"), както и "Красна поляна" (обслужва се от общинското дружество "Чистота Искър").

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови