Доброволци засадиха за ден 4000 дръвчета край София

OFFNews 02 май 2022 в 16:51 3062 0

Навръх 1 май вторият етап на кампанията „Залесяваме активно“ предизвика над 300 доброволци да се включат в зеленото предизвикателство на Нестле България и да подкрепят с личен труд проекта „Новата гора край София-2“ на Столична община.

Така Нестле България продължава изпълнението на глобалния ангажимент на компанията да засади 200 000 000 дръвчета до 2030 г. - в районите, от които набавя суровини. Само у нас компанията използва в производството си 2 500 тона родна пшеница.

Представители на ръководството на Нестле България, служители и стотици доброволци, заедно с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов, засадиха близо 4 000 дъбови фиданки, като удвоиха резултатите от първата акция на Лазаровден. Инициативата е част от партньорството на компанията по проекта „Новата гора край София-2“ на Столична община. Медийни партньори са OFFNews.bg и форумът OFFRoad-Bulgaria.com.

„Обикновено всички хора в живота си имаме план Б за ситуациите, обаче планетата ни план Б няма. Затова вярвам, че бъдещето на планетата е важно за всеки от нас и с личния си пример зависи да оставим нещо полезно и устойчиво за децата си и поколенията напред. Точно това показахме заедно на 1 май – ние като отговорен бизнес, стотиците доброволци, които доведоха децата си и им подариха не само незабравим ден, но и урок за бъдещето и как да го съхраняват, представителите на Столична община, кметът на район „Нови Искър“ и кметът на село Негован, самият министър на околната среда и водите също се нареди сред доброволците. Така се случва бъдещето“, коментира Нели Ангелова, директор „Комуникации“, Нестле, Югоизточен пазар.

„Залесяваме активно“ на Нестле България е дългосрочен ангажимент на компанията, който ще продължи през годините и с други подобни инициативи в цялата страна. Компанията активно ще работи за създаване на устойчиви партньорства по посока на залесяване и последваща грижа с всички заинтересовани организации и институции.

В рамките на този залесителен сезон, освен засаждането на 10 000 фиданки в „Новата гора края София“, Нестле България ще продължи партньорството си със Столична община като ще засади кестени и липи в градската част на столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови