До 20 градуса днес, в сряда отново студено, с дъжд и градушки

OFFNews 11 април 2021 в 05:55 3486 0

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Ще продължи да се затопля и максималните температури ще са между 15° и 20°, прогнозира НИМХ.

В планините времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 10-12°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Тази сутрин слънцето в София изгрява в 6 ч. и 52 мин. и залязва в 20 ч. и 04 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 12 мин. Луната изгрява в 6 ч. и 55 мин. и залязва в 19 ч. и 27 мин. Фаза: един ден преди новолуние.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Времето през идната седмица

В понеделник ще преобладава слънчево време, в следобедните часове ще има временни увеличения на облачността над планинските райони в Западна България. Вятърът ще е слаб с източна компонента. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 18° и 23°.

Във вторник преди обяд ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишат с още 2-3 градуса. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми.

В сряда през страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт. С усилване на вятъра от запад-северозапад ще нахлува студен въздух. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, ще има и условия за градушки. В Западна и Централна България има повишена вероятност за значителни количества на валежите. Температурите бързо ще се понижат и привечер и през нощта срещу четвъртък в Западния Предбалкан и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг.

В четвъртък ще бъде ветровито и сравнително студено с максимални температури около и под 10°. Ще бъде предимно облачно, по-значителни валежи ще има в източната част от страната, а в западната на отделни места ще превали слаб дъжд, в планинските райони - слаб сняг.

В петък облачността ще се разкъсва, а над Западна България и ще намалява. В източните райони все още на места ще превалява дъжд. Вятърът ще отслабне, но ще остане сравнително студено за средата на април.

В събота ще преобладава слънчево време, ще бъде и малко по-топло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови