Днес ще е ветровито, по високите планини ще вали сняг

OFFNews 21 септември 2017 в 07:53 2850 0

Днес ще е ветровито като най-силни ще са поривите на вятъра в Дунавската равнина. Ще има променлива, над много райони по-често значителна облачност и на отделни места, главно в Южна България ще превали дъжд. Ще бъде хладно, с максимални температури в повечето места между 19° и 24°. В столицата живакът на термометрите ще се вдигне до около 18°, показва прогнозата на времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на БАН.

По Черноморието по-значителна облачност ще има преди обяд. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали дъжд. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 23-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа предимно умерен северозападен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър, който към края на деня също ще започне да се ориентира от северозапад. Ще има променлива облачност и на много места ще превали дъжд, над 2200 метра сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.

В петък времето ще се задържи хладно и ветровито. Минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните - между 17° и 22°. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови