Дистанционно обучение в НГДЕК всеки петък, Американският колеж с 20% онлайн обучение

OFFNews 25 септември 2020 в 10:18 6225 0

Снимка Американски колеж

Отчасти присъствено, отчасти онлайн ще е обучението в Националната гимназия за древни езици и култури. Същия подход предприема Американският колеж в София през 2020/2021 учебна година.

НГДЕК

В Класическата гимназия всеки петък обучението ще е дистанционно, е решил педагогическият съвет, съобщава dariknews.bg, като се позовава на съобщение на ръководството на училището. Целта е повишаване на мерките за безопасност и ограничаване на разпространението на COVID-19.

Американски колеж

"Учебната 2020-2021 година е безпрецедентна в новата история на колежа. Опитът от дистанционното обучение от втория срок на 2020 г. е от голяма полза при разработването на учебна програма с допълнителни противоепидемични мерки. Американският колеж в София включва в учебния план 20% онлайн обучение", се казва в съобщение на сайта на колежа.

Всеки випуск ще провежда своите уроци онлайн един ден от седмицата, като по този начин ще се намали движението на хора в учебния комплекс. Часовете, които ще се провеждат онлайн, са по предмети, за които класът обикновено се среща два пъти седмично.

Докато са в училище, всички ученици, преподаватели и служители трябва да носят маски на закрито, да спазват социално дистанция, да следват указанията за движение, да използват само определените входни и изходни точки към сградите и да дезинфекцират ръцете си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews