Делта Гард са напуснали асансьорния завод Изамет в Дупница

OFFNews 21 август 2020 в 14:27 10269 2

Охранителите от "Делта гард" са напуснали и освободили асансьорния завод в Дупница, в който доскоро не допускаха никой да влезе. Вчера частният съдебен изпълнител Кирил Кирилов заедно с адвоката на Илия Златанов Грета Ганева и представителя на фирма „ХАХ 18“ на Христо Христов влязоха в предприятието, след близо 4- месечната обсада. За това съобщи адвокат Ганчева на фейсбук профила си, както и местната медиа “4Власт”.

Вчера Антикорупционният фонд публикува четвърта част на разследването си "Осемте джуджета" в което се разказва за неуспешните опити на семейството на Илия Златанов да си върне владението на асансьорния завод "Изамет" в Дупница. След като предприятието е иззето от семейството със запис на заповед по схема, която разследването описа, заводът се охранява от фирма "Делта гард" на Димитър Спасов - Митко Каратиста. Полицията в Дупница не се отзовава на сигналите на досегашните собственици при опитите им да влязат в завода. Аргументът на полицията е, че "там има охранителна фирма". Самата фирма е с висящ статут - новият собственик Кристиян Христов не е вписан заради заведените дела. В същото време камерата показва фиш от заплата на служител, според който трудовите възнаграждения вече се изплащат от дружество на името на Любена Петрова - съпруга на бившия следовател, сега адвокат, Петър Петров (Петьо Еврото).

Малко преди обяд вчера частният съдебен изпълнител констатира, че предприятието е оставено с отворена врата от гардовете на Димитър Спасов Каратиста. Ден по-рано Кюстендилски окръжен съд е постановил заводът да бъде предаден в ръцете на негови собственик Златанов. Полицията, която е била уведомена, че трябва да присъства на поемането на завода е закъсняла поне с 30 мин.

За сметка на закъснението е дошъл лично шефът на „Охранителна полиция“ Кюстендил Васил Паргов. Адвокат Грета Ганева го е уведомила, че са установени липси. „Липсват компютрите, камерите. Моля ви, н-г Паргов, да ми предоставите информация коя е фирмата и кои са хората в завода, които „Делта Гард“ са пазили. Искаме да знаем кой са пазили охранителите няколко месеца. Вие упражнявате контрола над частните охранителни фирми. Кажете към кого да се обърнем, за да предявим претенции за съществуващи липси? Искаме да знаем на какво основание те бяха в завода.“, обяви Ганева циирата от “4Властт”. Паргов е обещал да предостави цялата информация.

„Не вярвам на Паргов, с баща му сме съученици. Леля му е кмет на едно село. Като шеф на полицията Васил Паргов шиканира няколко месеца нашите молби за съдействие.“, каза Илия Златанов за „4Власт“. На въпрос на „4Власт“ дали Златанов ще се върне в България той е отговорил „Не мога да си дойда, в никакъв случай. Докато правителството не падне няма да стъпя тук”. Той иска да възстанови производството от чужбина

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

2

Jinx

22.08 2020 в 22:18

Гнусна паплач. Тия се върнаха в 90те, когато само с шамари се оправяше всичко. За съжаление всичко ще потулят от прокуратурата...

2910

1

П

21.08 2020 в 15:37

"Делта гард" е легална мутренска организация...както те се рекламират "Защита без граници", било то и законови...