България е в 'черния списък' на няколко европейски държави заради ръста на болни от COVID-19

OFFNews 13 юли 2020 в 17:30 4256 0

Редица европейски държави налагат задължителна карантина на българските граждани заради скока на случаите на заразени с COVID-19 у нас. От началото на месеца в България всеки ден се регистрират над сто нови случая.

От сряда българските граждани, които пресекат ГКПП Кулата, ще влизат в Гърция само при условие, че имам отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди пътуването. От южната ни съседка увериха, че разрешителните ще бъдат проверявани внимателно. Ако бъде установено, че сред тях има фалшификати, ще бъдат задействани предвидените в закона санкции.

Българите са сред нежеланите за пътуване до Норвегия. Сънародниците ни, влизащи на територията на страната, се поставят под домашна карантина за 10 дни. Финландия удължи граничните ограничения за България до 11 август.

Още от 9 юли всички български граждани подлежат на задължителна 14-дневна карантина при влизане на територията на Австрия. Карантината не важи за тези, които представят медицински сертификат за отрицателна COVID-19 проба, не по-стар от 4 дни от датата на пътуването.

Преди няколко дни и властите в Литва препоръчаха 14-дневна карантина спрямо пристигащите от нашата страна граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови