Автобус аварира и затвори пътя Разград-Попово, снегът блокира и Русе-Силистра

Според АПИ причината за инцидента е несъобразена скорост, а не заледен път

OFFNews 30 ноември 2020 в 12:25 2228 0

Пътят от Разград към Попово е затворен временно за движение заради аварирал автобус, съобщиха от полицията.

Автобусът, пътуващ по линията Разград-София, се е хлъзнал на заледения път в района на бившия военен лагер и е попаднал в канавката.

Няма пострадали пътници. До изтеглянето му и освобождаването на платното за движение, е обявен обходен маршрут за всички превозни средства през село Балкански.

По повод на този инцидент от Агенция „Пътна инфраструктура" призоваха шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена със зимните условия. Освен това от ведомството съветват водачите на МПС да тръгват на път с автомобили с подходящи гуми, да бъдат разумни и да не предприемат рискови маневри.

Днес, заради шофиране с несъобразена скорост автобус с пътници се удря в спрял товарен автомобил на третокласния път III-204 Разград - Попово и затрудни пътуването на всички останали шофьори. Участъкът не е бил заледен, каквито внушения се правят в социалните мрежи. Настилката е обработена според техническите изисквания за поддържане на класа на пътя при снеговалеж, твърдят от АПИ.

Междувременно бе затворен пътят Силистра-Русе в участъка от село Гарван до разклона на Цар Самуил поради силно снегонавяване и задръстване от автомобили, тръгнали на път, неподготвени за зимните условия. съобщиха от Областното пътно управление в Силистра.

Има закъсали автомобили по пътя Силистра-Добрич в района на село Войново.

Пътищата се почистват. Не се съобщава за произшествия и за бедстващи хора. Вали мокър сняг.

Към 12:30 пътят Силистра-Русе беше отворен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови