Ангелов: От 4 февруари учениците от 7 и 12 клас може да се върнат в училище

OFFNews 17 януари 2021 в 16:56 3677 0

Снимка Архив

Най-вероятно от 4 февруари учениците от 7 и 12 клас ще се върнат в училищата. Това каза при посещението си в ОУ "Христо Ботев" гр. Раковски министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Той придружава премиера Борисов на обиколката му в региона.

Проф. Ангелов уточни, че възобновяването на учебните занятия за посочените класове ще е възможно, ако заболяемостта продължи да спада и се задържи под 120 на 100 000 души население.

"Ако тези числа се задържат, ще разрешим на три класа между 5 и 12 да се върнат в училище", каза Ангелов и допълни, че е възможно присъствено обучение и за 5 и 8 клас.

Той съобщи още, че утре (18.02.) му предстои среща с министър Красимир Вълчев, на която ще предложението ще бъде обсъдено.

Премиерът Борисов коментира хода на ваксинационната кампания:

„Някои се надсмиват в момента, че България била последна по ваксинация, искам да им кажа да изчакат 2-3 дни и може би пак ще стане така, че както най-добре управляваме пандемията в момента, ще се окаже, че и проф. Ангелов е бил най-прав като заделихме за всички ваксинирани и втората доза“, отбеляза премиерът и добави, че това е превенция срещу риск от нарушени доставки. „Виждате какво става в света – бой за ваксини“, посочи Борисов и отбеляза, че е важно ваксинираните с първата доза ваксина срещу COVID-19 да могат навреме да получат и втората доза.

Министър Ангелов определи като изключително сериозни нарушенията на противоепидемичните мерки в две от проверените през изминалата нощ заведения:

"Наложени са актове както на организаторите на събитията, така и на всички, които са присъствали, така че няма да се поколебаем да запазим здравето и живота на всеки един българин, каквото и да ни коства като контролна дейност. Продължаваме ежедневно".

Редица нарушения на противоепидемичните мерки установи полицията през изминалата нощ в столицата. Най-голямото от тях е в ресторант в известен столичен хотел, където е имало близо 60 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови