4-годишно българче е изчезнало в Атина

OFFNews 27 април 2015 в 10:55 6347 3

Снимка Фондация "Усмивка на детето"

Гръцките власти издирват 4-годишната Ана Борисова, която е изчезнала в района на площад „Омония” в центъра на Атина на 21 април.

Изчезването на Ана е декларирано в полицията от майката на детето, съобщи Нова телевизия. Сигналът е пуснат за цяла Европа.

Майката на детето е дала неясни показания относно къде и как е изгубено то.

Според показанията ѝ тя оставила за няколко дни детето си на приятелка-сънародничка, тъй като искала да отиде за няколко дни до България. Когато се върнала, приятелката ѝ съобщила, че извела детето на разходка и го загубила.

Странен е фактът, че майката знае само малкото име на приятелката си, на която е оставила дъщеря си.

От фондация „Усмивка на детето” апелират към всички, които имат информация или разпознаят детето, да се свържат с някой полицейски участък или позвънят на Европейската линия за изчезнали деца - 11 6000.

GRReporter се е свързал с председателя на организацията за защита на децата “Усмивката на детето”.„Случаят е много объркан и съществуват опасения, че изчезването на детето може да е свързано с със съмнителни действия. Българското посолство в Атина също трябва да се задейства и да участва в разследването, за да можем да намерим Ани колкото се може по-бързо”, заяви Костас Янопулос от организацията.

„Работата на нашата организация е да намерим детето. Полицията е тази, която разследва при какви обстоятелства е изчезнала тя. Притеснителното в случая е, че обажданията във връзка с Ани са твърде малко. Необходимо е да се задействат всички институции в Гърция и чужбина”, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!