2500 дървета ще бъдат засадени тази есен в София

OFFNews 25 септември 2020 в 12:49 2629 3

Още 2500 дървета ще бъдат засадени тази есен в столицата. 

Залесяването ще стартира в началото на октомври. Сред многото улици и булеварди, по които ще се садят дървета, са “България”, “Владимир Вазов”, “Сливница”, “Рожен” и “Ботевградско шосе”.

С част от планираната растителност ще се допълни съществуващото озеленяване на градинките в централната градска част - “Кристал”, Докторска, “Св.Седмочисленици”, Княжеска, Борисова и Градската градина. Планирани са залесителни мероприятия и в парковете Борисова градина, Южен парк, парк “Св.Троица”, парк “Хиподрума”, парк “Заимов” и парк “Дружба”.

Избраните дървесни видове и форми са съобразени както с общите климатични и почвени условия, така и със специфичните характеристики на съответния терен.

Сред широколистните видове преобладават характерните за географската ширина явор, ясен, дъб, липа, бреза и върба. Новите иглолистни дървета ще са от видовете ела, бор, кедър, кипарис и смърч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3943

3

OtSofia

25.09 2020 в 22:23

Защо градинка Кристал? Въпросният ресторант Кристал послужи единствено да се експроприират жилищата на софиянци и да е намести на техно място престъпник-шеф на банка-беглец. Не е ли по-добре площад Стефан Стамболов? И не е ли по-добре да се препланира ширналия се плочник и да се върнат старите зелени площи и дървета там? За престъпника е удобно под прозорците си да има празно място, на което се вижда всяко движение, но за нас, които минаваме и/или си почиваме там - не. И защо парк Заимов? Това реверанс към руснаците ли е? Защото паркът не е кръстен на възрожденеца (пък и това откъде-накъде?), а на предателското му поколение.

3000

2

Ета

25.09 2020 в 15:07

Това разбира, се е страхотно, но е важно тези дървете не просто да се засадят, но и да се хванат, и да им се помогне да оцелеят в следващите няколко години докато развият добра коренова система. Тогава може да се каче, че работата е свършена както трябва. Иначе началото е добро.

4006

1

Kongoto

25.09 2020 в 14:15

Страхотно. Нека това е продължителна инициатива.
 
X

Да помогнем на украинските деца!