25-ият протест: Борисов 3 - в канализацията (видео)

OFFNews 02 август 2020 в 19:33 10151 1

Започна 25-ия пореден протест за оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Кръстовищата пред Софийския университет и на Орлов мост остават блокирани.

OFFNews ще следи събитията в реално време.

21,57 ч - Стотици протестиращи са на Орлов мост. Хората очакват оставката на кабинета и главния прокурор, пеейки песента популярната чалга песен "Батальона се строява за последен път" (Уволнение).

20,11 ч - Протестиращите са пред сградата на Министерски съвет, която се огласява от викове "Оставка".

19,57 ч - Композиторът Вида Пиронкова изсвири и изпя песента си "Гълъбо" пред протеста и заяви, че се надява протестът да постигне успех. Тя изпълни и съвсем нова своя песен пред множеството.

19,45 ч - Хората пред Президенството са вече стотици.

19,35 часа - Пред Президентството вече се събират протестиращи, които огласяват площада с вувузели, свирки и тъпани.

По площада в т. нар. „триъгълник на властта“ има инсталации с тикви и букети, а в отводнителните шахти са поставени табели „Борисов 3 - в канализацията“.

Екипът на инж. Александър Чобанов, изобретател на българската машина за гласуване, е отворил символично училище за гласуване - Български свободен уличен университет. Той демонстрира как работи машината. Всичко е като на истински избори - с комисия и урна. Разликата е в това, че вместо да отчита гласувалите, комисията събира подписите на гражданите за въвеждане на машинното гласуване.

50 млн. лева са необходими за изработване на достатъчно машини за провеждане на избори в България. Машините могат да бъдат готови за около месец. За тяхната работа не е необходима нито интернет връзка, нито електричество. Те са лесни за пренасяне и за съхранение.

По същото време паралелно на Орлов мост се събират други недоволни от управлението. При тях отидоха и майките на деца с увреждания от "Системата ни убива", чийто бял микробус бе спрян пред Софийския университет снощи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3258

1

Една каза

02.08 2020 в 20:26

Ако 100 000 българи мислят, следователно протестират, нека да помислим, всеки един от нас да намери 10 човека, които да се замислят...Това е! Може и да е достатъчно... ИНИЦИАТИВА - НАМЕРИ 10 !!!