1000 лева глоба, ако заспите на плажа

OFFNews Последна промяна на 18 февруари 2016 в 21:57 47400 36

Снимка sxc.hu

Къмпингуването, нощуването и паркирането на 100 м от плажа да бъде забранено. Това гласуваха на второ четене и без дебати членовете на парламентарната комисия по регионална политика, съобщава "Дневник".

За да влезе в сила, текстът трябва да получи подкрепа и в пленарната зала. 10 народни представители одобриха поправката, а 4 бяха против.

"Физическите лица се наказват с глоба в размер от 1000 до 10 000 лв., а на едноличните търговци и на юридическите лица се налага имуществена санкция в размер от 10 000 до 50 000 лв. за всяко нарушение, ако не подлежат на по-тежко наказание" - гласи спорното предложение.

"Една добра и една лоша новина от заседанието на регионалната комисия в Народно събрание днес: депутатите приеха предложението на Реформаторския блок знаковите, все още неокепазени плажове, "Корал", "Карадере" и "Иракли" да не се отдават на концесия или под наем, както и да се забрани напълно всякаква стопанска дейност там. Дотук е добрата новина. Нищо не се казва за зоната зад плажовете, към която има "инвестиционни" апетити за строежи, собствениците на които ще имат най-голяма икономическа полза от девствените плажове пред хотелите им. С много неясен и водещ до злоупотреби текст се забранява "пренощуване, къмпингуване и паркиране извън определените за тази цел места". Никакво пиене на вино нощем на плажа повече! Дано на крайното гласуване в зала се развали тази нечестна сделка" - обяви във Facebook общинският съветник от ДСБ Марта Георгиева.

В края на заседанието на комисията Гроздан Караджов от гражданската квота на Реформаторите поиска думата, за да се изкаже срещу предложението, без да разбере, че то вече е изгласувано.

Пред "Дневник" Караджов заяви, че ще атакуват текста в пленарна зала и го определи като "пълна глупост".

"Това означава, че ако заспите на плажа, могат да ви глобят 10 000 лв." - даде за пример той и постави въпроса как може да се контролира подобна забрана по цялата плажна ивица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.02 2016 в 15:32

Глобите трябва да са съвместни с месечните доходи! Как ще стане при положение че минималната е 350 лева (до колкото ми е известно)...? Това е абсолютно нереално!!!
100 лева би било реално, но не и 3 заплати и половина!!!

20.02 2016 в 12:42

Да забранят само колите, и движението и паркирането освен снабдителите. Какви са тия простотии?
Да не ходим на плаж, за да не заспим случайно ли? Или да пия бира в кръчмата, а не на плажа? Че лятото аз редовно посрещам изгрева там.

20.02 2016 в 10:06

уж добре, а всъшност всичко ще е в полза на хотелиерите, осакатяващи плажовете. Ще се започне с едни бетонни "пътечки" и временни шезлонгчета... номера с накацалите караванки сме го виждали - опъваш рулетката и броиш 100метра от водата. Като цяло - гнусна история в подкрапа на икономически интереси отново

19.02 2016 в 22:16

Крайно време Е. Просто да спрем всякакво обслужване (кой каквото прави)към всякакви представители и родата им.

19.02 2016 в 17:12

Петко няма значение колко малка част от народа са тези народни представители. Това което те засяга пряко, ако искаш да останеш тук в БГ разбира се, е че точно тази незначителна част от обществото взима решенията и кове законите. И тези закони ти неминуемо ще трябва да ги спазваш по един или друг начин било като учащ се, трудещ се, било като пенсинер и т.н. Освен ако не смяташ да ходиш в гората, ти искаш или не искаш трябва да се съобразяваш с това което тези идиоти решават за теб и твоите деца в кочината наречена парламент. Дали смяташ за легитимни или не законите им, няма абсолютно никакво значение когато си съдираш гъза от бачкане, а накрая няма нищо насреща. И това е така точно заради тези закони на същите тези олигофрени. Мизерията в една държава се дължи на точно тази малка част от народа понеже именно тя притежава властта. С две думи - брой си мизерните левчета докато спазваш "избирателно" законите им според собствените си морални критерии... Онези точно това наричат "стабилност".

19.02 2016 в 16:58

Абе я да си ебат майката...ще ми глобят кура

19.02 2016 в 15:22

Ако гледаме резултатите от парламентарните избори, тези "народни представители", макар и привидно да са мнозинство, реално представляват една доста малка част от народа.

Като се отчетат изборните измами и ако се разпитат хората тук-там какво наистина искат, може да се окаже и още по-малка.

Затова лично аз не признавам за легитимни законите, гласувани от тези "народни представители" и ще ги спазвам избирателно, според собствените си морални критерии.

19.02 2016 в 15:03

Отивам си в Гърция или Турция и не ме интересува

19.02 2016 в 14:20

духайте ве! ви еба майката... елате да ме глобите лятоска швие ба майката проста. ама тъй ще е докато българина смята политиката за мръсна работа и не участва активно в политическия живот. най-малкото което може да направи е да гласува за достойни хора или движения, извън тези които са в парламента дето вече 25 години се въртят едни и същи говеда. докато сте оставили мръсната работа на мръсниците те ще взимат решения вместо вас, решения подобни на тези. в пълна апатия е българина по отношение на политиката и когато тия иззедници вземат подобно решение скачат като попарени. 70 процента от българите не участват на изборите с гласа си и след това (бивши)комунисти, настоящи псевдодемократи, турци и мангали, пишман националисти-смешници, им съдират кожата и разпределят баницата помежду си. българино субуди се от комата в която си изпаднал и бъди деен политически защото политиката не е мръсна работа, политиката е просто процеса по взимане на решения и ако не искаш разни мутри идиоти да взимат решения и се разпореждат с живота и битието на теб и на твоите деца, вземи нещата в свои ръце и бъди активен независимо колко си зле финансово и т.н.

19.02 2016 в 13:39

Че кой ходи на море в бг ... има си гърция , айде ...