Къде е Путин? Руската телевизия показва стари записи с него в Кремъл, но ги представя за новини

OFFNews 07 април 2020 в 17:42 5932 1

Снимка Пресслужба - Кремъл

Руските федерални телевизионни канали в понеделник излъчиха кадри от среща на президента Путин в Кремъл с вицепремиера Юрий Трутнев и министъра за развитие на Далечния Изток и Арктика Александър Козлов. 

На официалния сайт на Кремъл и в емисиите на федералните канали срещата беше представена като новина, случила се в деня на оповестяването й - тоест на 6 април.

В стенограмата от срещата, публикувана на сайта на Кремъл, Козлов разказва на Путин за посещението си в Каларския район в Забайкалския край, което - по думите на министъра - "се е състояло миналата седмица". 

А Козлов всъщност е бил в Каларския район на 13 март. "Следващата седмица" след 13 март мина преди три седмици, а не вчера, разкри журналистът Олег Кашин.

За последно, заобиколен от други хора, Путин се появи в резиденцията си в Ново Огарьово на 26 март.

Два дни по-рано - на 24 март, президентът посети болница в московското предградие Комунарка, в която са настанени пациенти с коронавирус.

Седмица след като Путин посети болницата, стана известно, че нейният главен лекар Денис Проценко се е заразил с коронавирус.

Последва публично обявено решение руският президент да ограничи личната комуникация на живо и да работи дистанционно. Каквато е и новината от днес, публикувана на сайта на Кремъл - за видеоконферентно съвещание на Путин с експерти по "въпросите за развитието на ситуацията с коронавирусната инфекция и мерките за нейното предотвратяване".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови