ЦСКА-София стигна до плейофите в Лига Европа

OFFNews 24 септември 2020 в 22:23 2854 0

Отборът на ЦСКА-София се класира за участие в плейофния кръг на Лига Европа. В среща от третия квалификационен кръг "червените" победиха като домакин пред празните трибуни на "Българска армия" аматьорския Б36 Торсхавн от Фарьорските острови с 3:1.

Головете за успеха на "червените" вкараха Али Соу, Георги Йомов и Жул Кейта, а за гостите точен бе Себастиан Пингел.

В следващия кръг, който е последният преди груповата фаза на турнира, ЦСКА-София ще гостува на 1 октомври на швейцарския Базел, който отстрани кипърския Анортозис.

"На полувремето имахме два гола аванс и може би затова изглеждаше по-лесно, но на терена не ни бе лесно. На почивката дадох указания да се търси трети гол, който да реши мача, но за сметка на това получихме такъв и това създаде притеснение в редиците ни.

За всеки съперник се подготвяме по един и същ начин. Някой път се получава, някой път не. Днес направихме много добро първо полувреме и може би там пречупихме съперника. Пресирахме високо, създавахме положения и може би още тогава трябваше да вкараме и трети гол.

На полувремето си говорехме, че мачът продължава от 0:0 и можеше да използваме и по-добре фланговете. Всеки мач е различен за себе си. Важно е да печелим играта на фланговете, това е решително в съвременния футбол.

Доволен съм от всички - от Йомов, от Греъм Кери. Второто полувреме намалихме оборотите, но това се случва. Ще използваме максимално шестте дни за подготовка за мача с Базел, но преди това имаме гостуване на Локомотив Пловдив. Мачът с Базел е един бонус за нас. Първо трябва добре да разузнаем отбора на Базел, но ЦСКА има своите шансове в този плейоф", коментира треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови