'Тесла' профуча в тестов тунел под Лос Анджелис

OFFNews 17 юни 2018 в 17:00 7723 0

'Тесла' профуча в тестов тунел под Лос Анджелис

Компанията на Илън Мъск The Boring Company сподели нов видеоклип, показващ в действие един от своите високоскоростни тунели, съобщава Наука OFFNews, позовавайки се на Mail Online.

В кратък клип, публикуван неотдавна в Twitter, автомобилът модел на "Тесла" - X SUV, се движи през един от тунелите на компанията на "електрически релси".

Видеоклипът продължава 10 секунди, а Boring Company не предоставя много подробности с него, освен надписа "Зелена светлина за Малибу".

Чува се човек, който брои зад кадър, преди автомобилът да ускори, с приспособление, прикрепено към колелата, което позволява безопасно шофиране през тунелната система.

Не е ясно къде е заснето видеото, но от "Boring Company" заявиха през май, че тестовият ѝ тунел в Лос Аджелис е "почти завършен". Съоръжението се простира на две мили (3.2 км), така че е възможно да е заснет там.

Видеоклипът беше споделен малко след обявяването, че Boring Company, основана от главния изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск, е избрана да изгради футуристична подземна транспортна система, която може да поеме пътниците между Чикаго и международното летище О'Хеър. Твърди се, че пътуването ще бъде само няколко минути.

Всяко превозно средство ще вози между 8 и 16 души и може да пътува със скорост от 190 и 240 км/час.

Не е публикувана информация за това колко време ще продължи строителството или колко ще струва.

Още четете на Наука OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови