НАСА изпраща астронавти на астероид до 2025 г., на Марс - до 2035 г.

ОFFNews Последна промяна на 03 декември 2014 в 10:30 5907 6

Снимка НАСА

НАСА съобщи на официалния си сайт, че възнамерява да изпрати астронавти до астероид до 2025 г. и до Марс през 2030 г. Във връзка с тези планове, наскоро бе оповестено за сключено споразумение с Европейската космическа агенция (ESA). То предвижда разработката на служебен модул за новия космически кораб "Орион" на базата на европейския товарен кораб, използван по програмата Международна космическа станция.

Дебютът на "Орион" ще се проведе в четвъртък (4 декември) и ще продължи общо четири часа и половина. Ракетата "Делта 4" ще бъде изстреляна утре сутринта в 07:05 от Кейп Канаверал, за да издигне в орбита "Орион" за тестов полет. 

Този тест ще струва на НАСА 370 млн долара, но е необходим с оглед използването на кораба за бъдеща пилотирана мисия до Марс. От няколко години НАСА е съсредоточила ресурсите си към този проект. 

Преди това, като проверка на възможностите за полет до Марс, ще има роботизирана мисия през 2025 г., чиято цел ще е да "улови" и да пренасочи астероид  на позиция между Луната и Земята. Предвидено е астронавтите на борда на космическия кораб "Орион" да изследват астероида и да се завърнат на Земята с проби. 

Учени и инженери от НАСА работят усилено да развият достатъчно технологиите, за да могат астронавтите един ден да живеят и работят на Марс. Това ще бъде следващият голям скок за човечеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2014 в 22:59

Е, чакай да видим какво ще стане утре. Нали трябва да изстрелят новия си Орион. Който обаче, както е известно "подтискащо много прилича на доброто старо Аполо, и май че е същото, само с нов компютър"
Ама да видим.

03.12 2014 в 22:45

Който си даде труд да провери хронологията на американската космическа програма, сам ще се увери, че със смъртта на Вернер Фон Браун, и останалите немски специалисти, а малко по-късно и пенсионирането на техния основен екип, космическата програма на ФАЩ постепенно започна да се свива, и в един момент изглеждаше дори, че на практика е почти пред закриване, тъй като държавата съкрати драстично инвестициите в космически изследвания.

Малко дълго изречение се получи, обаче това истината по въпроса. Сега пиндосите първо трябва да върнат възможността за фантастични инвестиции, което едва ли ще стане, и да възстановят научния потенциал, което е крайно труден и бавен процес.

Шансовете това да се случи са дори не "минимално", а само в областа на пропагандата. Не случайно масмедиите напоследък засипват света с подобни "новини", зад които на практика не стои нищо, освен евентуални не особено сериозни "намерения". То за да организираш преврат в някоя слабо развита страна се изисват значително по-малко усилия и "ноу-хау", и пиндосите са се насочили главно натам.

03.12 2014 в 22:27

Съвсем различни. Ти в колко космически проекта си участвал?

03.12 2014 в 22:17

Стефане ,на различни орбити на знанието сме АЗ и ти;както са САЩ и ссср,за да ти стане по-ясно..Паси си кротко овчиците и не се бутай в обществото с миризливите си царвули...А пропо и Рейгън ли еба ссср "идеологочески",нещастнико

03.12 2014 в 21:39

Ти сигурен ли си, че си вменяем? Аз съм сигурен че не си, щом смяташ за възможно решаването на научни и технически проблеми, с идеологически аргументи.
Заради дебили като тебе, сме на тоя хал.

03.12 2014 в 15:26

Както върви до сега, те изобщо няма да стигнат.
От 36 човешки апарата, малко или много успешно до Марс са стигнали, и свършили нещо, девет. Никоя друга космическа програма няма толкова неуспехи. При това повечето загиват по пътя натам, и в близките му околности. Няма смислено обяснение, макар че за повечето катастрофи има заключения, които нормално обясняват случилото се.

Глупостта с доброволците с еднопосочен билет е (или вече беше, отдавна не съм чувал нищо) обикновенна финансова пирамида. Колкото да оберат балъците, а после да им пуснат утешително глупаво филмче по телевизията. Соломон Анжел, и Градът на мечтите. Той също не продаваше къщи, продаваше мечти.