Партията-музей и Сергей

Юрий Йорданов Последна промяна на 24 юни 2014 в 15:21 8530 21

След себе си Станишев оставя една разнебитена партия и още, по-важното за нас - една объркана, изостанала страна. На БСП партия й е само името - инак е раздрънкана политическа играчка на едно непораснало дете, играещо на лидер и дресьор на динозавърче - каквото е БСП днес. Играчка, която е руското камионче и управлявана от дете с научна титла и айфон в ръката. Детето, което бе оставено да се наиграе от 2001 г. до днес.

Учило, недоучило, но с очила. Специалист по кителите, пагоните, с нагон към властта и игрите й, които не го изоставиха единствено през царстването му и ролята на вечен губещ по всички избори.

На един стадион, на който четири четвърти от поддръжниците са на възраст, родееща се с възрастта на дизеловия двигател, който стои във всеки камион.

Партия с интернет радио, в която мнозинството не знае, че има интернет. Партия, в която английският е езикът на враговете, които са ни съюзници.

Партия на богатите партийни аристократи с електорат, кореспондиращ само през пенсиите с държавата. Партия, в която социалните грижи струват буквално и метафорично 5 лева. Справка - последния полу-полу-мандат.

Партия, която цени кебапчетата наравно с Бузлуджа, Дядото, Русия и Европейския съюз едновременно. Политическа лудница, която управлява България и ни направи вечните последни класирали се по всички класации.

Партия, наричаща се Българска, но България бе само лого, рефрен, припев за блеенето на овцете, наричани благо "другари и другарки".

Объркаността на партията на бившите комунисти е огледално копие на днешна България. Страна, разкрачена между неясна самоличност, безличност с претенции, но без цел и с Европейска принадлежност по документи. Сертифицирани, с жълта европейска книжка.

Краят на българската кариера на Станишев (обявен или не днес) е краят на ерата и опитите на старите комунисти и учениците им да управляват както си могат, но вечно. За 25 години демократичен и социалистически комунизъм България се превърна в страна от Европа и живееща в XXI век, но управлявана по методите на Коминтерна и вожда Димитров.

Със Станишев си тръгват Димитров, Сталин, Коларов, Червенков, Живков. Остават Горбачов, Елцин, Путин. Станишев завещава на своите другари едно БКП, такова каквото завари, и което рекламираше по света и у нас като БСП.

Станишев оставя след себе си партия-музей.

Каквато, междувпрочем, е България днес. Държава-музей на светлото минало на седемдесетгодишните и наказание за всеки по-млад и нормален.

Страна музей на недоубилия ни комунизъм, силно искащ да е руски социализмът и да сме в Европа и XXI век.

Момчето си тръгва, музеят България остава. И ние сред руините му. Тъжно начало за осъзналите го, които са малцинство. Това е картината, другарки и другари, дами и господа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!