Въпросът "Кой?" свали Лили Маринкова от екрана на Канал 3

Мая Младенова 03 октомври 2013 в 19:45 35620 40

Лили Маринкова
Лили Маринкова

 

Предаването на Лили Маринкова е свалено от екрана на Канал 3.

Днес ми се обади Кеворк Марашлян, представител на новия собственик "Медийна инвестиционна организация" и ми каза, че договорът се прекратява, разказа Лили Маринкова пред OFFNews.

Марашлян не дал никакви обяснения защо се прави това и кой го е поискал.

Единствената непосредствена причина, за която се сещам е последното ми предаване, каза Лили Маринкова. То е излъчено по-миналия четвъртък, а гости в него са били Тома Биков, Корман Исмаилов и бившият офицер от НСО Николай Марков.

В същия ден сутринта по една от големите телевизии Лютви Местан даваше интервю. В предаването коментирахме неговото изказване и медийната среда.

Малко по-късно предаването беше свалено от архива на Канал 3, а в следващия четвъртък изобщо нямахме предаване, разказа известната водеща.

Магистралното интервю на Местан е от 19 септември пред бТВ, установи справка в архива на OFFNews. В него Местан се нарежда сред многото увредени от амнезия управляващи и също като Станишев и Орешарски не си спомня кой е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Интервюто стана известно и с това, че в него въпреки амнезията си, Местан подръпна ушите на Станишев, който малко преди това бе заявил "естествено, че ДПС предложи Делян Пеевски". В характерния си завоалиран стил обаче Местан даде да се разбере, че кандидатурата не е на ДПС. Малко по-късно Станишев пак смени тезата и започна да обяснява, че назначението на  Пеевски е "общо коалиционно решение".

Поисках запис от предаването. Отказаха ми, а смятам, че имам право да го имам, каза Лили Маринкова.

"Това са хора, които не ценят журналистиката" - така известната водеща коментира въпроса дали причините за уволнението й могат да се търсят и в по-стари предавания или конфликт с новите собственици.

Тя си припомни, че самият Кеворк Марашлян, който се явявал представител на собственика и контактувал с екипа, редовно отбелязвал, че няма никакъв опит в медиите.

Съжалявам, че няма никакви обяснения за свалянето на предаването ми. Смятам, че ми ги дължат и се възмущавам, че дори едно уволнение не могат да направят човешки, коментира Лили Маринкова.

Само 2 месеца по-рано Канал 3 беше напуснат от най-известното си лице - Сашо Диков. Диков напусна в знак на солидарност с уволнението на Петя Петрова. Емблематичната репортерка бе уволнена по искане на някой си Еньо Зяпков - преди изборите служител в пресцентъра на БСП, а след изборите медиен съветник на земеделския министър Димитър Греков.

Канал 3 бе продаден през юни. За официални собственици бяха обявени  Любомир Минчев и съпругата му Мария Опренова, но малцина повярваха на това. На 24 юни Опренова се зарече, че ще пази независимостта на медията.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!