Въпросът "Кой?" свали Лили Маринкова от екрана на Канал 3

Последна промяна на 03 октомври 2013 в 19:45 34895 40

Лили Маринкова
Лили Маринкова

 

Предаването на Лили Маринкова е свалено от екрана на Канал 3.

Днес ми се обади Кеворк Марашлян, представител на новия собственик "Медийна инвестиционна организация" и ми каза, че договорът се прекратява, разказа Лили Маринкова пред OFFNews.

Марашлян не дал никакви обяснения защо се прави това и кой го е поискал.

Единствената непосредствена причина, за която се сещам е последното ми предаване, каза Лили Маринкова. То е излъчено по-миналия четвъртък, а гости в него са били Тома Биков, Корман Исмаилов и бившият офицер от НСО Николай Марков.

В същия ден сутринта по една от големите телевизии Лютви Местан даваше интервю. В предаването коментирахме неговото изказване и медийната среда.

Малко по-късно предаването беше свалено от архива на Канал 3, а в следващия четвъртък изобщо нямахме предаване, разказа известната водеща.

Магистралното интервю на Местан е от 19 септември пред бТВ, установи справка в архива на OFFNews. В него Местан се нарежда сред многото увредени от амнезия управляващи и също като Станишев и Орешарски не си спомня кой е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Интервюто стана известно и с това, че в него въпреки амнезията си, Местан подръпна ушите на Станишев, който малко преди това бе заявил "естествено, че ДПС предложи Делян Пеевски". В характерния си завоалиран стил обаче Местан даде да се разбере, че кандидатурата не е на ДПС. Малко по-късно Станишев пак смени тезата и започна да обяснява, че назначението на  Пеевски е "общо коалиционно решение".

Поисках запис от предаването. Отказаха ми, а смятам, че имам право да го имам, каза Лили Маринкова.

"Това са хора, които не ценят журналистиката" - така известната водеща коментира въпроса дали причините за уволнението й могат да се търсят и в по-стари предавания или конфликт с новите собственици.

Тя си припомни, че самият Кеворк Марашлян, който се явявал представител на собственика и контактувал с екипа, редовно отбелязвал, че няма никакъв опит в медиите.

Съжалявам, че няма никакви обяснения за свалянето на предаването ми. Смятам, че ми ги дължат и се възмущавам, че дори едно уволнение не могат да направят човешки, коментира Лили Маринкова.

Само 2 месеца по-рано Канал 3 беше напуснат от най-известното си лице - Сашо Диков. Диков напусна в знак на солидарност с уволнението на Петя Петрова. Емблематичната репортерка бе уволнена по искане на някой си Еньо Зяпков - преди изборите служител в пресцентъра на БСП, а след изборите медиен съветник на земеделския министър Димитър Греков.

Канал 3 бе продаден през юни. За официални собственици бяха обявени  Любомир Минчев и съпругата му Мария Опренова, но малцина повярваха на това. На 24 юни Опренова се зарече, че ще пази независимостта на медията.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2013 в 11:41

АБЕ НАМЕРЕТЕ И ПУБЛИКУВАЙТЕ ПОСЛЕДНОТО ПРЕДАВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТКАТА ЛИЛИ МАРИНКОВА. НАЛИЧНО ЛИ Е?

13.10 2013 в 08:06

Спомних си едно пререкание между Лили Маринкова и Иван Костов, когато беше премиер: Журналистката го упрекна, че налага цензура. Когато Костов я помоли за поне един случай, когато някой неин колега се е оплакал-тя не можа да цитира. А сега? Боже какви фрапиращи факти цитира сега! И е свалена от екран! Къде е отишла България по пътя към демократизирането си! Ами не може да е другояче, след като повече от 15, от последните години във властта са БСП и ДПС. Ще е така, докато има наши сънародници да се катерят по Бузлуджа и да ходят по контрапротести. Много жалко!

11.10 2013 в 13:24

Ако БСП е социалистическа партия и проводник на "червената идея" аз съм трамвай!

08.10 2013 в 18:50

Ти не знам дали си стар, ама пък си тъп! Това за съжаление е доживот... Та мисълта ми беше-спри да цапаш мрежата !

07.10 2013 в 12:13

Седи дома - чети Шок!

06.10 2013 в 12:29

ТЯ НАПОСЛЕДЪК СЕ САМОЗАБРАВИ И ЗАПОЧНА МНОГО ДА СЕ ЧУВСТВА ЗА ГОЛЕМЕЦ В ЖУРНАЛИСТИКАТА, НО ВЪЗРАСТА СИ КАЗВА ДУМАТА. ТЯ ИМА ВЕЧЕ ДЕМЕНЦИЯ И НЕ ЗНАЕ КАКВО ТРЯБВА ДА ВЪРШИ И ЗАБРАВЯ КОЙ Я СЪЗДАДЕ И КОИ И ДАДЕ ОБРАЗОВАНИЕТО. ЧОВЕК ДО КАТО Е ЖИВ СЕ УЧИ НО НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯ МИНАЛОТО СИ, КАК СЕ ЗАРОДИ В ЖУРНАЛИСТИКАТА И КАК СЕ ИЗМЕНИ СЛЕД КАТО ДОЙДОХА ЛУМПЕНИТЕ. УМНИЯ ЧОВЕК НЕ ЗАБРАВЯ, НО ЛУМПЕНИТЕ ЗАБРАВЯТ ЛЕСНО. СТАРИТЕ ХОРА ДА СЕ МАХАТ ОТ ЕКРАНА.

05.10 2013 в 13:27

А дали не са тези, които 2001 година се фърлиха на врата на Семьон Барисич, туриста от Ленинград, за да ги спаси от злодея Костов и да ги оправи за 800 дни или когато му дойде времето?

04.10 2013 в 17:06

МНОГО ТОЧНО СИ СЕ КРЪСТИЛ ГРУЮ! КОГАТО СТИГНЕШ НИВОТО НА МАРИНКОВА, ТОГАВА ЩЕ ИМАШ ПРАВОТО ДА КОМЕНТИРАШ!!! ДОТОГАВА СЕ ЗАВРИ В ДУПКАТА СИ И НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ ПОВЕЧЕ, ТРОЛЧЕ ТАКОВА!

04.10 2013 в 16:17

Тук съм съгласен. Истината е, че това предаване го няма вече почти месец и очевидно на никого не липсва, след като чак сега, след като някой подсказа как да се реагира, всички заговориха, че е уволнение ... Отдавна у нас малко хора мислят. А тези, които не мислят много лесно се поддават на манипулации от всякакъв вид