Соня Момчилова става член на СЕМ от президентската квота

OFFNews Последна промяна на 27 юли 2021 в 15:51 4758 0

Снимка YouTube

Соня Момчилова

Румен Радев подписа днес указ за назначаването на Соня Йорданова Момчилова-Йовева за член на Съвета за електронни медии от президентската квота.

Тя ще заеме мястото на Ивелина Димитрова, която подаде оставка като член на медийния регулатор.

Соня Момчилова има над тридесетгодишен опит в сферата на журналистиката и медиите. Притежава експертиза в областта на публичните комуникации и връзките с обществеността.

От 1991 до 2000 г. работи в различни телевизионни формати на Българската национална телевизия като репортер, редактор и продуцент. Създател и водещ е на радио и телевизионни предавания в частни медии. Автор и преводач на книги за деца и възрастни.

Момчилова е специализирала връзки с обществеността и комуникации във Великобритания, Нидерландия, САЩ и Белгия в периода 2001-2006 година. Автор е на рекламни и предизборни кампании, експерт по политически, медийни и корпоративни комуникации.

Соня Момчилова е била директор на пресцентъра на Министерството на правосъдието, директор на пресцентъра на Министерството на вътрешните работи, директор на пресцентъра на Министерството на транспорта и комуникациите.

В момента е ръководител на правителствената пресслужба във второто служебно правителство, назначено от президента Румен Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови