Ексклузивно Коалиция ще има

Съдия-изпълнител изнася техниката на TV7 и News 7 (снимки и видео)

ОFFNews Последна промяна на 29 април 2015 в 13:12 29334 48

Съдия-изпълнител и хамали в момента изнасят техниката на телевизиите TV7 и News 7. 

В момента полиция е обградила сградата на медията, както в нея също има органи на реда. 

Проверката е била изненадваща за всички там. На живо в ефира водещият Константин Филипов обяви, че дори по време на предаването до него има хора, които изнасят техника. 

Репортерите на телевизията очакват дори да дръпнат шалтера на сървърното помещение, което на практика означава спиране на излъчването. 

Полицията не позволява на служителите на телевизията да се разхождат свободно в сградата. 

Обновена към 13:40

По информация на TV7 синдиците на КТБ са поискали изземването на техниката от телевизията. 

Списъкът е съставен преди 2 месеца. Телевизията няма да спира, съобщиха преди малко от медията. 

Достъпът до архивното помещение на медията е прекъснат. 

Това, което са започнали да изнасят хамалите първо, са били камери "Панасоник" общо 50 броя. Наша проверка установи, че те са на обща стойност над 175 хил. долара. 

Жива верига от журналисти и служители начело с Николай Колев-Босия иска да спре изнасянето на техника. 

Шефът на 6-то РУП Иван Пепелджийски заяви пред медиите, че е бил уведомен с писмо от съдебния изпълнител за акцията.

Два часа личните вещи на служители на медията са били заключени в сградата.

Обновена към 14:30

В момента пред сградата на телевизията пристигат още екипи на полицията. 

Юристконсулт Кристина Димитрова. Снимка: БГНЕС

Репортер на OFFNews пътува към мястото на събитието.

Камерите, с които е снимано предаването "Къртицата" на ТВ7

Валери Симеонов каза в ефир, че ТВ 7 към настоящия момент е най-обективната теливизия.

„Това е безобразие, ако фактите са такива, ако такъв съдия-изпълнител трябва да сезирате прокурор, който да активира полицаите. Трябва по най-бързия начин да бъде възстановена работата на телевизията. Не мога да си представя някой да нахълта в телевизията, в която доскоро управлявах (СКАТ, бел. ред.). Можете да разчитате на нащата подкрепа, аз съм на страната на законността“, каза депутатът от Патриотичния фронт.

Антон Кутев от БСП коментира, че в телевизията за втори път има подобно влизане. „При първото влизане се срина цяла банка. Сега става дума за държавата. Със сигурност не е цивилизован начин за решаване на спорове, които са търговски. Тези, които се опитват в момента да го направят, го правят и втори път. Нашата държава няма да е същата, ако това се случи. Самият подход е нагъл. Ако гражданите на българия допуснат това да продължи така, вече няма държава“, коментира депутатът.

Шефът на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов коментира, че има много неизвестни по случая. „Но така да се нахлува в медия с полиция, става дума за нещо, което спешно трябва да се извърши. Не мисля, че това опира до търговски отношения. Медията е свързана преди всичко с правото на свободно изразяване, това е скандалвен сюжет. Не знам дали има такъв случай в световната история“, каза Лозанов.

„Случилото се (в телевизия TV7 бел.ред.) е прецедент, който ще има своя европейски прочит и този европейски прочит ще бъде строго негативен за държавата ни. В средносрочна перспектива той ще постави въпросителна около свободата на медиите в България. Това ни отдалечава от приетите общовалидни ценности в европейското семейство, за които всички говорим и към които всички се стремим“, заяви в ефира на TV7 заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков.Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.04 2015 в 12:13

Здравейте! Когато всички журналисти се втурнаха към тази медия. знаеха ли къде отиват, кои е неин собственик, за какви предавания са готови и какво са им обещавали?... Ако са знаели няма защо сега да се жалват пред цяла България...! Етиката Ви куца драги журналисти! Вие доказахте, че сте продажни и манипулативни--ПАРИТЕ НЕ СА ВСИЧКО НА ТОЗИ СВЯТ! НАЙ-ЦЕННОТО НЕЩО Е ДОСТОЙНСТВОТО--ПАРИ СЕ ПЕЧЕЛЯТ, А ДОСТОЙНСТВО НИКОГА--ТО СЕ ПОСТИГА С МНОГО СЕБЕУВАЖЕНИЕ!!! Поздрави и дано се утрезвите!!1

30.04 2015 в 11:03

Каква ирония на съдбата - поръчковата телевизия Тв7 се оплакаха от поръчка ?!!!!!!!
Кога ще си платите обяда Тв7, това ме интересува мен, кога ще платите 9 000 000 български лева,взети от българския данъкоплатец и които пари харчихте за издигането в култ на палячовци като Бареков ?????
Не плачете от институциите и не питайте камерите какво прави полиция в студиото Ви, да тя е там, защото Вие сте крадци, не защото има представители на Ал Кайда !!!!!!

30.04 2015 в 00:23

"Да видим тук полицаите как пушат, така както правят и на протестите за заплатите си....", и виждаме полицаи които си говорят....ей това сте вие, псевдо журналисти!
Аз мога да видя сам, без някакъв смешник ми прави "превод на картината в ефир"..... И да, смешна телевизия, финансирана от някой с някаква цел си била заминавала- ами много ви здраве, няма да ми липсвате изобщо!!!!

29.04 2015 в 21:17

Тук доста изопачават истината от ТВ7. Теглили са кредит за да работят и са спрели да го връщат - нормално е да дойдат такива дни. Няма нищо общо с това "опит да спрат ТВ7". Доколкото четем от статията са предупредени за тези стъпки, а това, че управляващите медията не са предупредили служителите си си е тяхна работа. Те какво мислят, че ще теглят едни милиони и банката ако фалира ще им се размине? Да взема да си регистрирам и аз една медиа, че да тегля кредит без да връщам. Отделно съдия изпълнител не отива да вземе просто така имущество без разрешение от съда. И то с полиция...

29.04 2015 в 20:34

Добре, чакайте малко. Тегля кредит и си купувам машини, за да работя с тях и да се прехранвам. Не обслужвам кредита и банката ми праща ЧСИ- тата, които ми прибират всичко. Такъв е закона.
Телевизията прави същото, само че в много по-големи мащаби и също не си обслужва кредита. Е, за нея други закони ли важат, или що?
Или обикновените хора са трето качество, а "телевизионерите" закон не ги лови?
Взел си пари - връщаш ги. Ако не можеш - разпродаваш, разплащаш се и пускаш кепенците.
Айде аман от "елити", "аристократи", "архонти" и вся осталная сволоч.

29.04 2015 в 20:14

Га ядохте кюфтетата не ревахте.

29.04 2015 в 19:42

Като го спрат това нещо, тъкмо ще ми освободят няколко неизползвани канала на талавизоро. "Атака" и "Канал3" кога?

А великите качествени образователни филми си вървят по "Нешънъл Джиографик", защото са си нейни.

Предлагам на екипа на "телевизията" да емигрира в Гърция. Там споделят идеята за взимане на пари без връщане и не държат новините да са верни, предпочитат ги жълти и/или сензационни.

29.04 2015 в 19:34

Сега комунистите и прасетата ще почнат да спускат опорни точки как това било "посегателство срещу свободата на словото". 1 телевизия бълваща турски сериали и опорни точки по-малко!

29.04 2015 в 18:41

Мозъкът ми си работи много добре, не се притеснявай за него.

Опаа... какво се оказа сега?
Техниката на телевизията е била заложена по кредит към КТБ, който не е бил обслужван.
Предупредително писмо е било изпратено по надлежния ред.

Щях да кажа, че служителите лъжат мазно цял ден, че нито техниката фигурира в какъвто и да е кредит, нито телевизията е получила писмо, ако не бях сигурен, че шефовете им не само са им спестили тази информация, но са ги и налъгали едно хубаво, с цел да провокират обществена/политическа реакция.

Това, което се случва, е напълно нормално. Теглене на кредит, залог на имущество, необслужване на кредита, конфискация на имуществото, заложено по кредита.
Нормалната позиция на всеки един български данъкоплатец е да адмирира нещо такова, защото в крайна сметка ние сме потърпевши от ситуацията в КТБ.
Всяка обратна на тази позиция е продиктувана или от липса на мозъчно вещество (в огромния случай), или от криворазбрани политически пристрастия. Третият вариант е чист мазохизъм.

29.04 2015 в 18:14

Това ли се пръкна от гънката ти в...... неудобно ми е да го кажа....мозъка ти (обиждам мозъка като такъв), ако може така да се нарече нервния сплит в черепа ти.