Онлайн новините удариха Би Би Си, медията съкращава 1000 души

OFFNews 03 юли 2015 в 11:57 4871 2

Снимка EPA

Би Би Си ще съкрати повече от 1000 работни места, за да покрие "дупката" от 150 милиона паунда, отворила се заради това, че милиони потребители вече не включват телевизора и съответно не плащат лицензионна такса, а се информират чрез таблетите и смартфоните си.

Най-много съкращения ще има сред специалистите по поддръжката: IT, инженери, "Човешки ресурси". Управленската структура ще бъде оптимизирана.

Генералният директор на Би Би Си Тони Хол обяви, че това ще спести около 50 милиона британски лири на година, което вероятно означава, че в бъдеще ще има съкращения и извън сега обявените.

По данни, цитирани от Хол, хората, които имат телевизори сега са над 1 милион души по-малко от прогнозните данни от 2011 г., когато също бяха въведени мерки с цел ограничаване на разходите.

Четирите ключови области, в които са планирани мерки с цел свиване на разходите са: сливане на звена и на екипи в Би Би Си и Би Би Си Worldwide; премахване на мениджърски нива - от 10 до 7 на някои места; намаляване на ръководните длъжности; опростяване на процедурите в професионални области като право, маркетинг и финанси.

Размерът на лицензионната такса на Би Би Си от 145.50 паунда беше замразен за 7 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови