На живо: СЕМ изслушва днес и утре кандидатите за шеф на БНТ

OFFNews 27 юни 2022 в 08:23 2726 1

СЕМ
Излушването на кандидатите от членовете на СЕМ.

Осем кандидати за шеф на БНТ ще изслуша Съветът за електронни медии днес и утре. Всеки от претендентите да управляват Българска национална телевизия ще разполага с до 85 минути, изслушванията са публични. 

Концепциите си днес ще представят телевизионния журналист Сашо Диков, следван от бившия главен юрисконсулт на БНТ и бивш директор на правна дирекция в БНР Ирина Величкова, спортния журналист Сашо Йовков и члена на управителния съвет на БНТ Василена Матакева. Утре е ред на настоящия генерален директор на БНТ Емил Кошлуков, на бившия шеф на новините актуалните предавания на Би Ти Ви Венелин Петков, на директора на Радио Кърджали Красимир Ангелов и доц. Светлана Божилова от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. 

Изборът на новия шеф на телевизията ще бъде в сряда. 

Главният секретар на СЕМ Емилия Станева обясни, че всеки кандидат ще има до 15 минути за представяне на концепцията, след това членовете на СЕМ ще задават въпроси в рамките на 25 минути, а за отговори са предвидени 20 с възможност за удължаване с още 10 минути, накрая са въпросите от служители на БНТ.  

Изслушванията ще се излъчват по БНТ 2, като в залата ще бъдат допускани и журналисти и външни лица, съобщиха от БНТ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови