Комикът и журналист Николаос Цитиридис е новият шоумен на bTV

Стендъп комедиантът и бивш репортер на OFFNews надви тежка конкуренция

Зарина Василева, Мая Младенова 22 януари 2020 в 14:07 20950 1

Снимка bTV

Николаос Цитиридис

След неколкомесечна селекция bTV откри наследника на Слави Трифонов. Стендъп комедиантът и бивш репортер на OFFNews Николаос-Теодорос Цитиридис сяда в стола на водещия на новото вечерно шоу от края на януари.

Николаос е избран след кастинг, в който са били тествани най-вече популярни тв и радио журналисти. Първоначално той постъпва в екипа на шоуто като сценарист, но продуцентите бързо забелязват потенциала му на водещ. Безспорно за това помагат няколко години на сцената на Комеди Клуб София, чийто резидент е Николаос.

„Вечерното токшоу е най-взискателният от всички телевизионни развлекателни формати по отношение на водещия. Затова сме щастливи, че имаме най-добрия автентичен талант, подходящ за съвременната телевизия. Подобно на водещите на световните вечерни шоупрограми, той е многопластов - и като артист, и като медиен професионалист. Николаос ще бъде ангажиран и със създаването на част от съдържанието на шоуто. Убеден съм, че ще спечели любовта, вниманието и ангажираността на всички наши зрители”, категоричен е Флориан Скала, главен изпълнителен директор на bTV Media Group

Преди да стане стендъп комендиант, Цитиридис или Додо, както го наричат приятелите му, седем години бе част от екипа на OFFNews. Тук той получи и приза "Валя Крушкина" за млад журналист.

Николаос е роден в Гърция и е с българо-гръцки произход. Израства в София. Говори български перфектно, по-скоро го затруднява гръцкият. Завършил е журналистика в Софийския университет. Автор е и на популярния блог "Ревюта на вафли".

"Шоуто на Николаос Цитиридис" тръгва по bTV на 27 януари, понеделник, и ще върви всеки делничен ден от 22:30 до 23:30.

Снимка: bTV

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови