Гарелов се извини на Светослав Иванов: Чувствам се безсилен да изчистя тази мръсотия

OFFNews 17 януари 2019 в 15:21 21259 5

Журналистът Иван Гарелов се извини на водещия на предаването "120 минути" Светослав Иванов за това, че при гостуването си в "Шоуто на Слави" във вторник обяви, че той е от ромски произход.

Днес Иванов излезе с гневен коментар по повод изявлението на Гарелов и се закани да не остави нещата така в името на семейството си и зрителите. Скоро след това бившият водещ на тв предаването "Панорама" призна, че е официализирал лъжа. Гарелов посочи и че е повярвал на твърдение във вестник "Уикенд", което е непростимо за човек с опит като него.

Ето и цялото извинение на Иван Гарелов:

КАК “ОФИЦИАЛИЗИРАХ” ЕДНА ЛЪЖА

При участието ми в “ШОУТО НА СЛАВИ” във вторник дадох като пример как един “надарен млад човек, умен, образован, независимо от ромския си произход си върши достойно работата”.

Бях прочел това твърдение за произхода на Светльо Иванов във вестник “Уикенд” и непростимо за човек с опит като мен го повярвах. Затова, с най-добри намерения го посочих като светъл пример.

На другия ден разбрах, че съм направил грешка. Светльо не е от ромски произход и написаното е било лъжа. Отгоре на всичко, тази сутрин същият вестник мултиплицира лъжата, като я помести на първа страница с твърдението, че аз съм разкрил “голямата тайна” на колегата си.

Няма да коментирам поведението на авторите на лъжата, но дължа едно огромно извинение на Светльо, когото искрено уважавам, на семейството му и на колегите му, както и на зрителите и читателите. Чувствам се безсилен да изчистя тази мръсотия. Още веднъж моля за извинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11969

5

Denislav Petrov

22.01 2019 в 15:21

То се видя колко сериозен афторитет е , с вестник "Уикенд" при то при Слави . По-скоро да си признае че е изкуфял и така .

26179

4

ELPIDA

20.01 2019 в 19:22

Не чета в."Уикенд", но Гарелов , като професионален журналист трябва да чете всичко.Винаги съм се възхищавала на ерудираният Св,Иванов за неговата добронамереност към всички негови събеседници.Сигурно и аз имам грях, но винаги съм смятала,че той е /да не казвам друго/ с индийски произход от далечни предходници в рода му.Носи характерни белези във визията си.Мисля, че по-скоро, би трябвало да се усмихне.Желая му здраве и късмет през новата 2019.

6000

3

OffAman

18.01 2019 в 18:50

Гарелов, Гарелов винаги ще си останеш скапан доносник на ДС. И да не забравя да ти тегля една майна на теб - "интелектуалеца", "журналиста" и "общественика по тАлавизиите", "будната съвет на боществото", "представителя на четвъртата власт", който чете лайняни вестници като Уикенд. Помияр смотан

10571

2

Hissarion

18.01 2019 в 13:18

Хайде сега пък мръсотия?! У нас така са се оплели нещата, че трудно можеш да кажеш кой е ром и кой не е. През годините много роми са изоставили племенните си традиции и са се влели в българското общество. Ако намекнеш, че имат нещо общо с цигани се засягат. Други пък упорито твърдят, че са турци.

12114

1

Вики

18.01 2019 в 03:05

Извинява се на колегите му ? И на Слави също ?