Как да организираме сватба по време на коронавирус?

OFFNews 06 април 2021 в 14:22 5136 0

Всяка двойка, която е организирала сватба през изминалата година, по време на коронавирус, знае какво предизвикателство и напрежение е това.

На всеки е ясно, че икономиката преживява трудни времена, които напомнят на някои отминали рецесии. Въпреки това, макар, че някои хора намаляват своите разходи за несъществени неща, на преден план остава едно много важно събитие – сватбата. Много младоженци са решени да осъществят мечтания си ден, не се отказват от него, а и не би трябвало. Сватбата е изключително позитивно, щастливо и емоционално събитие, което в моменти на социална изолация може да накара хората да се отърсят от проблемите си.

В ситуация като настоящата, в която има твърде много неясноти, се допитахме до професионалисти от сватбения сектор, които дадоха няколко важни насоки за решилите да изрекат заветното „Да“ и през тази година.

Планирайте бюджета си внимателно

В затруднената икономическа обстановка е ясно, че много двойки ще обмислят коригиране на бюджета и намаляване на разходите, където е възможно. Докато през последните години се наблюдаваше едно завишаване на общия бюджет, който двойките харчеха за организация на своята сватба, разбираемо е сега той да се намали и младоженците да се откажат от всичко, което считат за „допълнително“. Въпреки това не правете компромис с фундаментално важните за вас неща. Ако държите да имате красиви снимки или залагате на качествено видеозаснемане, което предполага и по-висок разход, помислете за някой маловажен детайл, който бихте могли да „отрежете“ от общия бюджет.

Редуцирайте броят на гостите

Редуцирането на броя гости от една страна е свързано с намаляване на общия бюджет за тържеството, а от друга води до по-малък риск от заразяване за всеки един от присъстващите. По-малкият брой гости въобще не означава по-малко весела сватба, точно обратното. Освен това намаляването на броя на гостите има и своите предимства при намирането на подходяща локация. Локациите, побиращи по-голям брой гости са определено по-малко на брой от останалите. Обмислете внимателно дали ще имате гости от чужбина и какви биха били рисковете за тях – евентуална задължителна карантина, невъзможност за пътуване и др.

Запознайте се предварително с условията на всеки подизпълнител

Поради спецификата на обстоятелствата е важно да проучите какви условия би предоставил всеки един от подизпълнителите в случай, че се наложи да отмените или пренасочите датата на своята сватба . Обърнете се към своя сватбен фотограф, сватбен видеограф, локация, DJ, събитиен мениджър и всеки, с който бихте имали договорни отношения, и за чиято услуга се налага да заплатите депозит. Важно е да сте наясно с права си, но и с тези на контрагентите предварително, за да нямате неприятни ситуации в последствие.

Не бързайте да променяте или отменяте датата на своята сватба

Много младоженци изплашени от поредния локдаун бързат да преместят или отменят датата на своята сватба. Ако вашата сватба е насрочена за средата на лятото то много вероятно е ситуацията от предходната година да се повтори и по това време всичко да е спокойно. Съветваме да изчакате възможно най-дълго преди да отмените датата, за да сте сигурни, че тържеството наистина не може да се състои. Една евентуална отмяна на дълго планираното и чакано събитие може да Ви разочарова, разколебае и да Ви коства финансови загуби.

Организирането на сватба по време на коронавирус е възможно и за целта е добре да се доверите и консултирате с професионалистите, които решите да наемете. Ако са доказани имена в бранша, те несъмнено биха дали безценни съвети, благодарение на които Вашето тържество ще бъде незабравимо!

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!