Защо Кевин Майкъл Ричардсън заменя Хари Ширър като д-р Хибърт в 'Семейство Симпсън'

OFFNews 23 февруари 2021 в 16:17 2834 0

Снимка wikimedia

След повече от 30 години в ролята на д-р Джулиус Хибърт в "Семейство Симпсън" гласът на Хари Шиърър ще бъде заменен с този на актьора Кевин Майкъл Ричърдсън. Това се случва седем месеца след като продуцентите на шоуто решиха актьорите да не озвучават герои, различни от тяхната раса, предаде "Гардиън".

От FOX потвърдиха, че излъченият в САЩ епизод The Dairy Queen ще бъде последният, в който гласът на д-р Хибърт ще е дублиран от актьора Шиyрър. От неделя той ще бъде заменен с този на  Ричърдсън. Шиyрър ще продължи да озвучава останалите си персонажи в сериала като Мистър Бърнс, Смитърс, директор Скинър, Нед Фландърс и преподобния Тимъти Лавджой. 

Решението идва като отговор на възобновяването на движението Black Lives Matter от юни м.г. и съответно на расовото зачитане в медиите и поп културата. 

От ролите си да озвучават цветнокожи актьори/герои се отказват и Майк Хенри (Кливланд Браун) от Family Guy, Кристен Бел (Моли Тилерман) от Central Park и Джени Слейт (Миси) от Big Mouth.

Изявлението на FOX идва малко след като друга любима семейна поредица, The Muppet Show ("Кукленото шоу") добави забележка към 18 от старите си епизоди, че може да съдържат негативни сцени и отношение към хора или култури".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови