Протестите в Хонконг се пренесоха в киното. Подготвя се бойкот срещу 'Мулан'

OFFNews 19 август 2019 в 13:58 2752 0

Протестите в Хонконг се пренесоха и в кино средите, където бъдещи зрители на предстоящия игрален филм на „Дисни“ – „Мулан“, обявиха, че ще го бойкотират. Бойкотът се очаква, след като актрисата Лиу Ифей, която се превъплъти в ролята на Мулан, подкрепи действията на полицията в Хонконг срещу масовите протести на хората. Тя сподели китайска пропагандна картинка за полицейската репресия по време на масовите антиправителствени протести в града и така си навлече гнева на много потребители в социалните мрежи.

В социалната мрежа „Уейбо“, която е еквивалент на „Туитър“, Ифей написа: „Аз подкрепям полицията в Хонконг, вече може да ме пребиете. Какъв срам за Хонконг“. Този пост бе харесан повече от 75 хил. пъти и споделен над 65 хиляди пъти.

На пръв поглед актрисата изглежда бе събрала голяма подкрепа от обществото в защита на местната полиция, но в социалните мрежи като „Туитър“, „Фейсбук“ и „Инстаграм“, които са забранени в Китай, се появи хаштагът #BoycottMulan.

През последните дни и други звезди обявиха подкрепата си към полицията. Сред тях са Джеки Чан и Тони Леунг Ка-фай.

Все още не се знае до каква степен призивите за бойкот на новия филм „Мулан“ ще повлияят на рейтинга му, чиято премиера предстои през март 2020 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови