Музикантите с писмо до Рашидов: Реформата Ви ни унищожава

ОFFNews Последна промяна на 02 юни 2015 в 18:10 9574 18

Вежди Рашидов.

Синдикатите "Музикално сценичен арт" към КНСБ и "Театър, музика и танц" към КТ "Подкрепа" изпратиха писмо до министъра на културата Вежди Рашидов, финансовия министър Владислав Горанов и парламентарните комисии по култура и финанси.

В него музикантите съобщават, че ако "реформата" в културната сфера продължи, музикално-сценичните институти ще се обезличат и ще се превърнат "отворени" сцени.

Творците настояват за незабавен диалог с Министерството на културата и с другите отговорни институции, за да се договорят нови начини на финансиране. 

Според тях сегашния метод за плащане силно ограничава музикалните институции, като дори е възможно да се стигне до допълнително съкращаване на щатни бройки, което ще навреди на качеството на предлаганите услуги, както и до преобразуване на музикалните институти.

От синдикатите посочват и редица негативи, които "експерименталната реформа" на Рашидов е донесла на творческите колективи.

Публикуваме писмото на музикантите без редакторски намеси:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.06 2015 в 10:22

ххх, поздравления за постигнатото.

Твоите данъци отиват само за обучение и развитие на висококвалифицирани млади кадри, най-вече лекари, които напускат страната ни...
:)))

тъжен омагьосан кръг. КОЙ е виновен според теб за това? Да не би да е някой "селфмейд" като теб, който обяснява на всички, че се мрънкалници, хрантутници и мързеливци? Един дето всеки ден реже ленти и с това рязане ОТРЯЗА ХОРИЗОНТА И ПЕРСПЕКТИВАТА пред младите ни кадри?

Не е лична нападка, аз само питам... За едни млади лекари които утре тръгват за Великобритания. Да им кажа, не за друго.

03.06 2015 в 10:14

Minko да, удовлетворен се чувствам. Имам собствен бизнес - малък, но успешен и по-важното - законен, храня 15тина души, които осигурявам на пълни заплати. И всичко това съм го постигнал с двете си ръце и акъла си, без да разчитам на "мама, тате и партията". Това ми дава право да казвам на разни хленчещи бездарници в лицето, че са такива - ненужни. И нито моите данъци, нито тези на работниците ми, са предназначени да хранят хрантутници и мързеливци!

03.06 2015 в 02:31

... в бегето: музиканти 300 души... Държавна Администрация (чантаджийки) МИЛИОН и ТРИСТА хиляди НИдуши...

... останалите са цигани и нищо друго!

хахахахахахахаха

03.06 2015 в 01:18

xxx - и като предлагаш търсената услуга (гъзъ си обрано казано) удовлетворен ли се чувстваш от печалбата ?

03.06 2015 в 01:01

А колкото до теб конбекон - със сигурност музикантите не ламтят за твоите(чуждите) пари, а искат да има справедливост - техният труд да бъде заплатен както подобава!

03.06 2015 в 00:47

Защо коментарите ми не излизат?

03.06 2015 в 00:46

Пожелавам ти "ххх" в бъдеще да бездействаш така, както хейтваш в интернет и за този свой труд, да бъдеш подобаващо обезпечен!

П.С Но след това да не започнеш да се оплакваш, поради създалата се ситуация, понеже всички останали хейтъри тръпнат в очакване!

03.06 2015 в 00:35

Пожелавам ти "ххх" в бъдеще да бездействаш така, както хейтваш в интернет и за този свой труд, да бъдеш подобаващо обезпечен!

П.С Но след това да не започнеш да се оплакваш, поради създалата се ситуация, понеже всички останали хейтъри тръпнат в очакване!

03.06 2015 в 00:15

Пожелавам ти "ххх" да продължиш в бъдеще да бездействаш така както хейтваш и в интернет, като за този твой труд да бъдеш добре обезщетен!

П.С Но след това, да не започнеш да се оплакваш от новосъзадалата ситуация, защото останалите хейтъри дебнат!

02.06 2015 в 23:52

Direktora na Muzikalnia teatar e za uvolnenie , ne stava toi za tozi otgovoren post...publikata v operetata namaliava trevozno s vseki mesec, a tezi koito vse pak idvat tam, sa nai veche i predimno pensioneri, nad 70 godini. Takiva sa faktite. Direktora da si hodi nezabavno,inache operetata shte falira do mesec ili dva!