Международен фестивал на комедията в София от 27.09 до 10.10 (програма)

OFFNews 11 септември 2015 в 12:00 4816 2

На 27 септември в София ще започне вторият Фестивал на комедията, който ще продължи 14 дни до 10 октомври.

Шоутата са на български и английски език, като са поканени гости от 9 страни - Англия, Холандия, Полша, Хърватия, Сърбия, Румъния, Македония, Малави и България. На тях комедиантите ще ни дадат тотално различни гледни точки за проблеми, които не сме си представяли че съществуват.

Важно е да се отбележи, че чуждестранните гости ще представят шоутата си на английски език.

Фестивалът ще завърши с невиждан по рода си в нашата страна Роуст (шоу, в което комедиантите се шегуват един с друг по най-бруталния възможен начин) и годишните комедийни награди на Comedy.bg.

Фестивалът ще се проведе в Студио 5 на НДК и ще има 21 шоута за 14 дни, като за първи път той ще включи в програмата си и вечер на новите таланти, където всеки ще има шанса да се пробва колко е забавен на отворения микрофон. За участие можете да пишете директно на страницата на Comedy.bg във Фейсбук.

Представленията започват още от 27 септември и ще се провеждат от 21:30 или 19:30 часа. Билетите са на стойност от 10 до 20 лева, като за студентите има специални намаления.

Кои комедианти ще видим в София?

Далисо Чапонда е невероятен комедиант от Англия. Роденият в Малави, Африка, комик използва невероятния си сарказъм, за да ни накара да се замислим върху въпроса, колко са сериозни проблемите ни в действителност. Животът му като дете в Африка и успехът му като комедиант в Англия го превръщат в невероятно интересна личност, която има послание за всеки един от нас. Участвал е в повечето комедийни програми на BBC и BBC Radio и е редовен участник в Comedy Store London. Правил е турнета почти в целия свят, а идването му в България е точно след 6 шоута в Малайзия.

Далисо е невероятен комедиант с тотално различна гледна точка от повечето от нас. Винаги усмихнат и жизнерадостен, той печели сърцата дори и на най-намръщените зрители.

Йелена Раданович е позната на българския зрител от в предаването Stand up and more, което се излъчва по телевизия Comedy Central. Чувството ѝ за хумор е много специфично, а самата тя е толкова харизматична, че почти всеки я харесва. Йелена е не само колежка, но и близък приятел на Марина Орсаг, а през 2014 година двете направиха невероятно турне под надслов „Не на дискриминацията”. То беше огромен успех за всички потиснати хора в бивша Югославия.

Чрез силата на хумора, двете комедиантки успяха да предадат посланията си на огромен брой хора в над 20 града от Балканите. Можете да гледате невероятното дуо на 29 септември от 20:00 часа в Студио 5 при НДК.

Раду Исак идва от Румъния и е разсмял повече хора, отколкото граф Дракула е разплакал. Раду има множество участия в Англия и западна Европа, а в родината си е истинска звезда. Работи почти всеки ден, като е редовен изпълнител в 4 румънски града. Раду има успехи и в румънската телевизия и радио, а редица продуценти го сочат за най-обещаващия млад комедиант в Румъния.

Пьотър Шумовски е една от младите надежди на полската комедия. Младият комедиант има над 4 години професионален опит в смеха, а от 2015 година стартира авантюристичния си проект за обиколка на света. В този проект той посещава страни по негов избор от целия свят, където се свързва с комедийни продуценти и участва в техни шоута. За своите 22 години Пьотър има какво да каже. Живял е дълго във Великобритания, Австралия и Полша, участвал е в проекти на Comedy Central и полски телевизии, но най-интересното за него е неговата уникална гледна точка за живота и нещата, които ни заобикалят.

Марина Орсаг е най-добрият комедиант не само в Хърватия, но и една от най-добрите в цяла Източна Европа. Занимава се със стендъп комедия повече от 11 години и е снимала над 100 серии за шоу програми на Comedy Central. Участвала е в почти всички големи телевизии на страните от бивша Югославия. Марина е директор на Студио Смях Загреб, където търси и развива таланти и има над 20 комедианта, които споменават името ѝ като ментор в почти всеки разговор, в който са замесени.

Младата хърватка не налага цензура и ограничения на изказа си и често пъти е доста директна. Защитава правата както на хората, така и на животните и е позната в страната си с ясно изразената си гражданска позиция.

Никола Тодороски е най-добрият комедиант на Македония за 2014 година. Участва в редица проекти на Comedy.bg, което го превърна в неизменна част от стендъп комедията в нашата страна. Има 2 собствени предавания по телевизията, 4 главни роли в македонския народен театър за този сезон и над 150 стендъп шоута за 2014 година. Побеждавал е гонга в Comedy Store London, което го прави един от най-добрите комедианти на Балканите. Никола е един от хората, които неуморно се втурват в нови и нови проекти. Успехът му изглежда лесен, но всъщност е свързан с невероятната му дисциплина и упорита работа. Пише и участва в толкова голям брой македонски комедийни продукции, че понякога е трудно дори и за него самия да изброи всички.

Иван Кирков е сред най-добрите комедианти в България. Има ред награди от български и чуждестранни комедийни проекти, както и участия в Англия, Австрия, Словения и повечето балкански страни. Иван е водещ на подкаста Радио Комедия и собственик на Comedy.bg. Чувството му за хумор е белязано от нестандартния му начин на живот в Австрия, Германия и България, както и вечните му странни професии, между които – професионален покер играч, комедиант и супервайзър на авиокомпания. Роденият в Стара Загора комик не пропуска повод да разкаже за своето детство в малкия град и снобизма в големия...

Васил Ножаров е сред основателите на стендъп комедията в България. Има не по-малко награди от сценичния си партньор Иван Кирков и е неизменна част от екипа на Comedy.bg, a hуморът му е винаги изпълнен с ирония и сарказъм. Особено известен с шегите си на тема различията между мъжете и жените, Васил намира смешното в почти всяка ситуация и сякаш извайва пред очите на публиката шедьоври на смеха. Страстта му към моторите е още една от любимите му теми. Не пропускайте да гледате шоуто му "За жи...ните с любов" на 30 септември.

Николай Банков е най-новият редовен член на Comedy.bg. Роденият в Пловдив комедиант има уникално чувство за хумор, като в повечето случаи откриваме огромна доза самоирония в шегите му. Те са вдъхновени от личния му живот (и липсата на такъв) и от ежедневните му проблеми и успехи. Николай е един от най-обещаващите комедианти в България, чиято никална гледна точка е оформена поне от части от живота му в Англия, Гърция, Пловдив и София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!