'Лошото дете' на киното Ларс фон Триер е с Паркинсон

OFFNews 09 август 2022 в 14:46 3257 0

Фон Триер

Снимка Ройтерс

Ларс фон Триер

66-годишният датски режисьор Ларс фон Триер е диагностициран с болестта на Паркинсон и ще направи ограничено представяне на предстоящия си сериал "Изход от царството", съобщиха от продуцентската му компания, цитирани от Ройтерс.

Фон Триер, който често е наричан "лошото дете" на съвременното кино, е в "добро настроение" и се лекува от симптомите, се казва в изявление на Zentropa.

"Изходът на кралството" е третата и последна част от култовия телевизионен сериал на фон Триер "Кралството" от 90-те години на ХХ в. Премиерата на поредицата ще се състои на филмовия фестивал във Венеция по-късно този месец като петчасов филм. Тази година той ще бъде пуснат в пет епизода в платформата на Viaplay и датския телевизионен оператор DR.

"Заболяването означава, че Ларс ще участва в ограничен брой интервюта до премиерата по-късно тази година", заявиха от Zentropa.

През 2011 г. на Фон Триер му бе забранено да участва във филмовия фестивал в Кан, след като на пресконференция за представянето на филма си "Меланхолия" - необичаен филм за бедствия с Кирстен Дънст и Шарлот Генсбур, той се пошегува, че е нацист.

Сред другите му творби са филми със сексуална тематика като "Антихрист" и "Нимфоманка", както и разтърсващата мелодрама "Танцьорка в мрака" с участието на исландската певица Бьорк, за която печели "Златна палма" за най-добър филм в Кан през 2000 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови