Лили Иванова и музикантите ѝ с концерт на Аполония

OFFNews 26 юли 2017 в 10:07 6194 0

Лили Иванова и музикантите ѝ с концерт на Аполония

Примата на българската естрада Лили Иванова ще има концерт в рамките най-големия арт фестивал в България "Аполония". Концертът е планиран на 1 септември - дни преди старта на есенното турне на певицата. На сцената на „Аполония“ Лили Иванова ще представи част от песните от най-новия си албум, който излезе на 12 юни.

Певицата ще вземе участие във Фестивала за втори път заедно с музикантите Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Веселин Веселинов-Еко (контрабас и бас китара), Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни) и беквокална група LaTiDa.

Други безспорни таланти, които ще се качат на сцената на Амфитеатъра, са хорът „Мистерията на българските гласове“, Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Люси Дяковска, Плевенската филхармония, Руши Виденлиев, ансамбъл „Чинари“, балет „Арабеск“, Васил Петров, Стефан Вълдобрев.

„Щурците“ ще изнесат концерт за 50-ата си годишнина.

______

Празниците на изкуствата „Аполония“ са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация Аполония, създадена през 1991 г. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г. Ежегодно сцените на „Аполония“ в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови