Концертът на Мирей Матийо се отлага за 2022 година

Събитието ще се състои на 9 ноември 2022 г. в зала 1 на НДК

OFFNews 18 октомври 2021 в 12:47 1878 0

Пандемията от COVID-19 ще попречи на провеждането на концерта на френската певица Мирей Матийо у нас, съобщиха организаторите.

Планираният за 31 октомври концерт на певицата се отлага за втори път, като датата, на която той ще се случи се променя на 9 ноември 2022 година.

Събитието е част от юбилейното турне на грандамата на френския шансон, което носи името „ANNIVERSARY TOUR “Ma Melodie D'amour”. Причината за отлагането на турнето е влошената епидемиологична обстановка в страните в Централна и Източна Европа, където бяха планирани събитията, а решението за промяната при провеждането му бе взето от мениджмънта на френската звезда .

"Феновете на Мирей Матийо заслужават да изживеят концерта в пълния му блясък. В този момент обаче подготовката е възпрепятствана от невъзможността да се провеждат концерти от международен ранг поради намаляването на капацитета на залите и риска от разпространението на коронавирус (COVID-19). Настоящата ситуация изисква разумни действия и поемане на отговорност към публиката, защото най-важна е безопасността и спокойното провеждане на събитието" - съобщават още организаторите.

Всички билети, закупени до момента, важат без необходимост от презаверяване за новата.

За повече информация следете Фейсбук страницата на събитието, както и новините на www.eventim.bg.

„Врабчето от Авиньон“, както е наричана още Матийо, е изпяла над 1200 песни на 8 езика и продава над 200 милиона албума. През годините изпълнява дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас. Въпреки че често е сравнявана с Едит Пиаф, пътят ѝ е напълно различен. От началото на кариерата си през 1965-а Мирей Матийо не е преставала да твори и да дарява почитателите си с широката си усмивка. „Винаги пея за любов, това е начинът, по който се изразявам“, споделя звездата. Обичана е еднакво както от обикновените хора, така и от политическите лидери и шоу звезди. Приветствана е от държавни глави и е обиколила всички континенти. „На сцената тя се чувства у дома, там намира своя духовен мир“, разказва за нея мениджърът ѝ Джони Старк и добавя: „Такава е Мирей – сърце, което пее, сърце, което плаче, но преди всичко едно сърце, което обича.“

През 2018-а, след 13 години затишие, Мирей Матийо издава актуалния си албум „Mes Classiques“, в който отдава почит на любимите си творби от света на класическата музика. „Mes Classiques“ („Моите класики“) е албум, който Мирей Матийо посвещава на паметта на майка си. За албума Матийо записва 18 красиви песни на седем езика – френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински. В „Mes Classiques“ влизат творби от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист – Франциско Тарега. През 1998-а е удостоена с почетната титла Кавалер на Ордена на Почетния легион.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови