'Клоунски приказки' откриват 'съботното приключение' за деца в габровския театър

OFFNews 24 септември 2020 в 11:27 1428 0

Трета поредна година Габровският драматичен театър организира специалната инициатива за деца „Съботно приключение в театъра“. Тя е предназначена за най-малката и млада по възраст аудитория в града и региона.

Откриването на своеобразния трети сезон на драматичните спектакли за деца ще бъде на 26 септември 2020 г., събота, от 11.00 часа на голямата сцена в ДТ „Рачо Стоянов“. Начало ще даде гостуващото представление „Клоунски приказки“ на театър „Хенд“ от Пловдив. Режисьор на постановката е Ивомир Игнатов – Кени, който влиза в ролята на забавния клоун-разказвач. Децата ще се впуснат в едно пъстро приключение в света на приказките заедно с него. Ще се дават идеи, ще се майсторят фигури от балони, ще се търсят мечти и преследват игри. Ще се отключат балонени фантазии с много смях и с помощ от публиката.

С инициативата „Съботно приключение в театъра“ ДТ „Рачо Стоянов“ се стреми да възпита уважение към театралното изкуство, интерес към актьорската игра и сцената, да пробуди естетическо чувство и усет към красивото у децата от най-ранна възраст.

Театър „Хенд“ са подготвили вечерно представление за публика от всички възрасти. То започва в 19.00 часа на 26 септември на голямата сцена на ДТ „Рачо Стоянов“. Постановката „Животни“ е под режисурата на Ивомир Игнатов – Кени с участието на студенти от класа на Теди Москов в Пловдивския университет. Спектакълът е направен по авторски текстове на режисьора и студентите.

Участват актьорите: Любомир Василев, Цветелина Маркова, Радослава Донева, Марин Несторов, Никола Манолевски, Здравка Христозова. Сценографията, костюмите и музикалната среда са дело на постановъчния екип на „Животните“. Преди началото на представлението те ще ви завъртят във вихъра на цивилната клоунада.

„Животните“ е абсурдна комедия, в която ще се научите как да изживеете мечтите си, защото те са най-добрата терапия за справяне с всекидневния стрес. Ще разделите удоволствието от работата, лечението от бягството, ще забравите за тежкото минало, защото ще се озовете на борда на полета в неизвестното. Ако сте усетили живота около себе си с пера, то вече сте прочели вдъхновяващите цитати, сложени като табелки на изхода. Абсурдна комедия, в която тръгването е всъщност завръщане.

Билети може да закупите от касата на ДТ „Рачо Стоянов“, както и онлайн за представлението „Клоунски приказки“ и за спектакъла „Животни“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови