Каварна продава за 30 000 лв. колата с автографите на звездите

Владимир Йончев 30 май 2017 в 16:38 64185 9

Шарън ден Адел от Whitin Temptation слага автографа си върху легендарната кола на Кметъла. Тази уникална колекция от подписи на звезди вече не е нужна на Столицата на рока и е обявена за продан.

Община Каварна обявява за продан знаменитата кола на бившия кмет Цонко Цонев, на която оставяха автографите си всички звезди, когато идваха във вече бившата Столица на рока.

Това решиха общинските съветници преди броени минути.

Началната цена е 30 000 лева с ДДС, търгът ще бъде с явно наддаване.

Автомобилът е най-ценната реликва на общината. На него подписи са положили легендарните Deep Purple, Accept, Кай Хансен от Хелуин и Гама Рей, Dimmu Borgir, Scorpions и още десетки звезди от световна величина, за които беше въпрос на чест да сложат подписа си върху автомобила на Кметъла.

Самият автомобил е "Пежо" и е на повече от 10 години - кметълът Цонко Цонев нямаше страст към скъпи коли. Веднага след като новата кметица Нина Ставрева дойде на власт, тя вкара пежото в общинския гараж и започна да се вози в джип и въпреки спадащите приходи на общината си вдигна представителните разходи с 9000 лева.

Освен заради закърпване на бюджета на общината, който при управлението на Ставрева се срина, автомобилът се разкарва и заради войната на издигнатата от БСП и подкрепена от ГЕРБ кметица с рока и всичко останало от ерата на Цонко.

Ставрева предизвика гнева на цяла България, когато свали от спортната зала винилите от концертите и на тяхно място останаха грозни петна. Основна тема в кампанията за избирането на Ставрева беше, че ще изгони от Каварна "прошляците", защото те пречили на руските туристи да дойдат.

Под силния обществен натиск в първата година от кметуването си тя все пак склони да се организира фестивал, но това стана толкова нескопосано, че по време на изпълнението на Therion на стадиона имаше само 600 души.

Както OFFNews вече писа, тази година за пръв път от десетилетие рок фестивал в Столицата на рока няма да има. Вместо това общината организира Дни на руската култура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11866

9

кумчо вълчо

05.06 2017 в 07:54

Я гледай ти, платените уруди пак изпълзяха! Пичеве, вие за 2 лева и майка си ше продадете ве, много сте долни!

13780

8

Перко

31.05 2017 в 22:23

Откъдето минат комунистите трева не никне! Да затриеш един фестивал, който придоби международна известност ... Жалко!

8007

7

Tomi Slav

31.05 2017 в 21:56

Дни на руската култура!!!
Аз съм изумен.
И малкото светли неща останали във България гаснат едно по едно.
Не е ли време да се ядосате?
Или пак аз само ще се гневя и ще ме пращате сам да си протестирам?
България спи а нейните деца избягаха заради малодушието, то ти изтръгва въздуха.

42249

6

Denis Rizanov

30.05 2017 в 20:47

Ме пък ме кефи как върви подир него и оревава света. Това продали на цонко, онова махнали на цонко, еди какво си на цонко... ма той и джипа дет се возела тая нинка и той бил на цонко...
Абе чакай бе, кое е на цонко? за кое е извадил пари и е кихнал лично тоя... цонко? Ебах тоя култ на личността, е.ах тва тимбарене на тиквите о земи пред цонко.
Ма то така не е било дори по времето, когато Одесос се зовеше Сталин бе!

63994

5

Red or Dead

30.05 2017 в 20:34

що не вземеш да напишеш защо се махна цонко? :).......
Е, това е обществена тайна, прокуратурата просто му даде шанс тихомълком да се изниже, предполагам цонкУ е “шарил“ и парички......нито е първи, нито ЩЕ е последен.....
Именно факта, се правят опити да го изкарат мъченик е особено дразнещ, а всички знаят, че бая бъркане е имало в кацата с меда..
Именно фактът, че Каварна е най-обикновено село ми беше интимната мисъл в долния коментар за да представлява интерес за руски туристи, точно фактът, че ПАК руснаците им са виновни ме подразни....

42249

4

Denis Rizanov

30.05 2017 в 19:54

Ред в Каварна няма руски туристи. Няма какво да им предложи. Малко градче от селски тип, без пречиствателна станция, без голям плаж, без хотелска и спа инфраструктура. А това е просто класическо безсилие, пресоляване на кюфтетата и предобряне на манджата от страна на йончев.
И кметицата не е избрана, а е договорена между герб и бсп, но с главното участие на герб, защото и те като йончев искаха да жегнат и натикат на кучето в г@за непористите си местни "воеводи". Да им покажат, че влака се кара от София. Между другото йончев, що не вземеш да напишеш защо се махна цонко? :)
Стиска ли ти? или после ше триеме коментарите наред?

63994

3

Red or Dead

30.05 2017 в 19:13

Ми не ми стигна мястото, та исках да продължа....
Извинявай ако съм те засегнал с долния коментар, не съм искал това, просто исках да представя нещата и от друга гледна точка, нали медалът има винаги 2 страни, знаеш, че не тая лоши чувства към теб, просто искам да изкажа моето несъгласие с твоята теза, без изобщо да отричам твоето право на РАЗЛИЧНО от моето мнение...
Накрая, щом жителите на Каварна са я избрали, може пък НАИСТИНА да искат повече руски туристи, все пак парите не миришат....не ли....

63994

2

Red or Dead

30.05 2017 в 19:08

Йончев, изключително тенденциозна и пълна с НЕИСТИНИ статия, разбирам, че “Дните на Руската култура“ ИЗОБЩО не се харесват на......'А за Б', НО има МНОГО голям процент българи които уважават и искат да се насладят на руската култура, не вярвам да паднеш толкова ниско да отречеш този факт.....
“““..... по време на изпълнението на Therion на стадиона имаше само 600 души......“““ това просто не е ИСТИНА, точно на терион бях и ти казвам, че публиката беше доста над 600....минимум 2000, но не искам да влизам такива евтини заяждания, пословичен е ДВОЙНИЯТ АРШИН с който “мерете“ хората на различни мероприятия...

Накрая, тази реплика....“Основна тема в кампанията за избирането на Ставрева беше, че ще изгони от Каварна "прошляците", защото те пречили на руските туристи да дойдат.“““ открито показва твоята неприязън към кметицата и към руснаците, което не бива да се случва, все пак като журналист трябва да се опитваш да пресъздаваш новините без емоции...