Изложба 'Събуждане: Правата през погледа на изкуството' се открива днес в София

OFFNews 28 септември 2020 в 08:58 1521 0

Днес от 17.00 часа в Kino & Bar Cabana, парково пространство НДК, София ще бъде открита изложбата "Събуждане: Правата през погледа на изкуството“ 2020 /vol. 3/. На събитието ще бъдат връчени и наградите в третото издание на конкурса за социално ангажирано изкуство "Граждански будилник", инициатива на Български център за нестопанско право. Инициативата подкрепя будните и социално ангажирани автори, които със своя талант, творческа енергия и артистичен дух разказват за човешките и гражданските ни права и свободи.

В конкурса тази година се включиха 114 автори с 226 творби – всяка от тях с поглед към гражданските ни права и свободи по време на пандемичната обстановка в България и наложените ограничителни мерки за борба с COVID-19.

Изложбата ще покаже сюжети от пандемичното време, уловени във фотографиите, илюстрациите и текстовете на отличените автори. Всяка от творбите отправя различни послания за правото на сдружаване, правото на мирни събрания и свободата на словото – правата, чрез които можем да (се) Събуждаме и обединяваме.

Triple E.Y.E Project в лицето на журналистите и търсачи на съкровища - Ива Дойчинова, Елена Розберг и Евелина Павлова - ще влязат в ролята на водещи и ще провокират за дискусия. И не само...

Специално участие в програмата ще вземат артистите от АТОМ ТЕАТЪР, които ще изпълнят най-новата си танцова миниатюра „Клопка“.

Инициативата е част от проект „Творци – посланици за социална промяна“ на Български център за нестопанско право, финансиран от Програма „Култура” на Столична община за 2020 г.

Събитието във Фейсбук тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови