Детски лагер в планината – гарантирано приключение

OFFNews 22 февруари 2021 в 14:38 1276 0

детски лагер
детски лагер

През последната година дори и първокласникът вече се научи как се изпраща имейл, а по-големите вече предават домашните си под формата на дигитални презентации, вместо на тетрадка.

От друга страна, им липсваше движение и живо общуване. Да се надяваме, че благодарение на колективните усилия на лекарите и всички граждани, през това лято вече животът ще може да се върне поне що-годе към нормалното.

Как да помогнем на детето си да се върне към социализацията и да възобнови интереса си към ученето в класна стая?

Едно лято на приключения сред природата е тъкмо това, от което всяко дете се нуждае, за да презареди за новата учебна година! Добра идея е да го изпратите на модерен детски лагер в планината. Така ще можете да се чувствате спокойни, че то ще си изкара щастливо, а също така и плодотворно.

Модерни подходи за преподаване на английски език

Лагерът е чудесна възможност да съчетаем полезното с приятното.

Ученето на чужд език създава главоболия на редица родители. Понякога се получава така, че на детето не му липсва интерес. Проблемът е, че му липсва съсредоточаването и сериозността, за да прояви необходимото внимание към усвояването на необходимия материал. Тук идва на помощ иновативният преподавателски подход на “ЛъкиКидс” в Банско.

Нашите педагози няма да натрапват знания на лагерниците. Те знаят добре, че когато едно дете бъде ангажирано с учебния процес, то може да се справи с всяко едно образователно предизвикателство. Интелектът на малките трябва да бъде стимулиран от най-ранна възраст, за да могат да развият навиците, свързани с усвояването на нов материал и общуването на английски език.

За да могат децата наистина да попият атмосферата, всички уроци са само на английски език, както и разговорите им с учителите. По този начин те много бързо се отпускат и се потапят в средата. Използваме различни арт подходи като валдорфска педагогика, както и спортни дейности, за да не се чувстват, че лятото им е било откраднато. Това им помага да се върнат в клас доста по-амбицирани, отколкото са били преди.

Туризъм и култура

Ученето трябва да не заема цялото време на децата в лагера, защото така ще им стане безинтересно. За щастие, детският лагер се провежда в сърцето на Пирин. Това ни дава прекрасна отправна точка за екскурзии и хиляди начини да се забавляваме в местностите около Банско.

След доста дистанцирания и заседнал начин на живот, който водихме през последните месеци, малките имат нужда от слънце и движение. Историческото градче е перфектната дестинация за планински туризъм. В околностите има редица живописни върхове, циркусни езера и тучни поляни, където могат да се яздят коне, да се правят разходки и йога под открито небе.

Разходката в центъра на Банско е също много образователна, интересна и полезна за детето. Тук то ще има възможност да се запознае с възрожденското минало на страната ни.

Почти всяка къща, храм или постройка в града има историческа и културна стойност. Това помага на децата да развият български патриотичен дух.

Лагер на планина през лятото?

Планината доказано е по-добра дестинация, когато става въпрос за обучителни лагери. Ако плажът е наблизо, много често е трудно да накараме децата да се приберат и да учат.

Освен това от яркото слънце е доста вероятно на някои от тях да им се доспива, а не са за подценяване и детските летни вирусни инфекции, без които не минава почти нито една ваканция на морския бряг.

Няма защо да се притеснявате, че на малчугана ви ще му липсва морето. По време на лагера то ще може да ползва детската част на превъзходния аквакомплекс на “Лъки Банско СПА & Релакс”. Осигурено е постоянното наблюдение на спасител при басейните.

През целия престой в Банско децата ще хапват разнообразна и чиста храна, съобразена с нуждите на интензивния растеж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови