Дани Бойл режисира сериал за легендарните Sex Pistols

OFFNews 12 януари 2021 в 13:11 1812 0

Режисьорът на "Трейнспотинг" Дани Бойл ще направи шестсериен телевизионен сериал за пънк иконите от 70-те Sex Pistols, съобщи Би Би Си. Снимките ще започнат през март за американската телевизионна мрежа FX.

В продукцията, базирана на мемоарите на китариста Стив Джоунс „Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol“, ще участва Ансън Бун като Джон Лидън и Луис Партридж (Енола Холмс) като Сид Вишъс.

Звездата от „Игра на тронове“ Мейси Уилямс ще играе Памела Рук, известна още като Джордан, на която се приписва създаването на пънк облика.

Създадени през 1975 г. The Sex Pistols са единствената банда, която изцяло се отъждествява с пънк движението в Англия през първата половина на 70-те.

Групата просъществува значително кратко – три години, които са изпълнени със скандали и противоречия между Макларан и членовете. Съставът претърпява няколко промени. Глен Матлок, първия басист на групата, е заменен, защото „им напомнял за Бийтълс“. Впоследствие Матлок свири с тях на реюниъните им. През 1977 г. той е заменен от Сид Вишъс. Това обаче не поправя проблемите в състава. Фирмите, примамени от лесната печалба, една по една се оттеглят. След като е обвинен в убийството на приятелката си, Вишъс умира от свръхдоза хероин през 1979 г.

За това кратко време Секс Пистълс успяват да се покрият със скандална слава и да станат една от емблемите на 70-те, въвеждайки нова мода на обличане, поведение и изпълнение на сцена.

Сред най-известните филми на Дани Бойл са „Плитък гроб“, „Трейнспотинг“, „Луд живот“, „Плажът“, „28 дни по-късно“, „Проектът „Sunshine“, „Беднякът милионер“ и „127 часа“. Носител е на награди „Оскар“, „Златен глобус“, „Еми“, „Бодил“, „Британска награда за независимо кино“, „Сателит“ и три награди „БАФТА“. През 2012 г. му е предложено рицарско звание, което той отказва с мотив „че иска бъде по-близо до народа“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови