Бalkansky, Исихия, Irfan и много други гостуват на Transfiguration Festival 2015

OFFNews 30 март 2015 в 16:31 5382 1

От 6 до 9 август в архитектурния резерват село Долен в Югозападните Родопи, само на 28 км източно от Гоце Делчев, ще се проведе за пръв път амбициозният Transfiguration Festival.

"Някъде там, в Родопите, едно малко село, забравено в планината, е притихнало в себе си, притаило изконния дух на началото. Хора, сенки и спомени се пресичат в руините, останали от достолепието на старите тиклени къщи и утъпканите калдъръмени улици. Улици, по които още вървим, магически места, в които потъваме, търсейки същото, което са търсели и нашите предци - хармония и сливане с околния свят. Човекът и планината потъват в собствената си приказка", пишат организаторите.

Участниците на фестивала ще бъдат някои от най-известните родни и чужди етно музиканти:

- електро-етно проектът Бalkansky на Теодосий Спасов, визуалния майстор Иво Христов и дръменбейс сензацията Иван Шопов;

- българските ембиънт-етно класици Исихия, които дълго време не действаха заедно, а последният им концерт се случи преди цели 10 години;

- мощните алтърнатив рок герои smallman, които винаги блестят със звука на гайда сред шумните китари и впечатляваща визуална среда;

- изключителните Irfan, при които балканското Средновековие среща неповторимия чар Мала Азия и Близкия Изток;

- впечатляващите със своите концерти и студийни записи гърци Villagers of Ioannina City, за които се говори все повече след лайва им в София през есента;

- магическият етно проект на Веселин Митев от Исихия – Кайно Йесно Слонце;

- турската музикална формация Baba Zula, която комбинира модерно звучене с традиционни турски и близкоизточни фолклорни мелодии и зрелищно шоу, ще излезе на главната сцена на фестивала;

- гост диджеи пък ще бъдат The Third Man, Mytrip и Vataff Project.

Фестивалът ще предложи и специална прожекция на документалния филм „Това е България”. Сниман в продължение на 3 години, изцяло във full HD, в четири сезона, по суша, въздух и вода, сред най-красивите, непознати и загадъчни български местности.

Гостите на събитието ще могат да присъстват и на фотографска лекция и нагледна презентация на Ивайло Петров, специалист в областта на концептуалния портрет и екстремната макрофотография, работил през годините за Porsche и Ogilvy, както и да вземат участие в работилницата по роботика в рамките на четирите фестивални дни от специалистите Роботев.

Ще бъдат обособени места за хранене, щандове с алкохолни и безалкохолни напитки, както и детски кът, разработен от момичетата и момчетата от Бъдеще сега. В детското пространство мъниците ще могат да изследват и учат, забавлявайки се.

Предвидено е и пространство за палатки, като къмпинг зоната и паркингите през четирите дни ще бъдат безплатни за притежателите на билети за събитието.

Организаторите обещават, че всеки елемент от архитектурата на събитието е съобразен с духа на селото и е ръчно изработен.

Билетите за Transfiguration Festival ще бъдат пуснати в продажба на 27 април, като предстоят да бъдат обявени още много изненади и изпълнители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови