'Актьори срещу поети': След седеммесечна пауза отново в 'Сфумато'

OFFNews 24 октомври 2020 в 07:47 2747 0

„Актьори срещу поети“ е смъртоносна битка, в която лъсват десетките разлики между авторското четене на поезия и актьорското й изпълнение като монолог. Тя ще се разрази тази вечер от 19.00 часа в Театрална работилница Сфумато, а водещ ще бъде Миленита.

Публиката решава изхода от своеобразната словесна схватка. 

За зрителите са оставени листове със стихотворения. Те не са на участващите поети, могат да са както български, така и чуждестранни. Със започването Лилия Гелева влиза в ролята си на конферансие. Въвеждащите й думи, представянето на поетите и актьорите и всичко останало, което изрича, бива изпявано. Литературната схватка протича в три различни кръга. След края на рундовете и директните двубои на публиката е предоставена възможност да гласува за победителя. Всеки път всичко е различно.

Замислен като еднократно представление в Малкия сезон на Театрална работилница "Сфумато", форматът “Актьори срещу Поети” в Театър “Сфумато” стана част от репертоара на театъра и само за година се превърна в един от най-успешните литературно-актьорски опити.

Актьори: Анета Иванова, Августина-Калина Петкова, Станислав Кертиков, Цветeлина Атанасова, Румен Драганов, Лора Недялкова

Поети: Анна Лазарова, Георги Гаврилов, Мария Куманова, Нинко Кирилов, Захари Захариев и Иван Ланджев

Билети тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови