Актьорът Майк Мичъл от ''Гладиатор'' и ''Смело сърце'' намерен мъртъв в турски курорт

Американският комедиант Джаки Мейсън почина на 93 години в Ню Йорк

OFFNews 25 юли 2021 в 22:15 14142 0

Шотландският актьор Майк Мичъл - чиято звезда изгря в "Гладиатор" и "Смело сърце" - е бил намерен мъртъв в неделя в яхтено пристанище в югозападния турски курорт Фетие.

Според турската новинарска агенция DHA актьорът е бил на почивка и е претърпял инфаркт, докато е бил под душа.

Тялото му е намерено от управителя на яхтеното пристанище Бурак Ардахан, който се усъмнил, че нещо не е наред, тъй като Мичъл дълго време не излизал от помещението, и отишъл да провери какво става. Когато заварил Мичъл колабирал, повикал спешна помощ. Медиците констатирали смъртта.

Майк Мичъл си отиде на 65-годишна възраст.

Снимка: Wikimedia

Светът загуби и Джаки Мейсън - американски стендъп комедиант и актьор в киното и телевизията, който почина на 93 години. Носителят на награди "Тони", "Еми", който има и номинация за "Грами" е ръкоположен за равин, преди да се посвети на шоубизнеса през 50-те години на миналия век.

Роден е под името Яков Моше Маза в град Шебойган, щата Уисконсин, САЩ на 9 юни 1928 г. Мейсън и семейството му се местят в Ню Йорк, когато той е петгодишен. Неговите баща, дядо, прадядо и прапрадядо са били равини и след колежа той също бил ръкоположен и започнал да служи в Северна Каролина и Пенсилвания. По-късно споделя пред "Чикаго трибюн" за този период, че много неевреи посещавали службите му, просто за да слушат проповедите, в който той често се шегувал. Мейсън се посвещава напълно на комедията след смъртта на баща му в края на 50-те години.

Преди две седмици Мейсън е приет в болница в Ню Йорк, където е починал.

Той има съпруга и дъщеря.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!