Българче продава органите си в Ebay: Няма да живея дълго, скоро ще са при вас

Николаос-Теодорос Цитиридис Последна промяна на 26 ноември 2013 в 11:08 19421 32

Александър, който си продава органите в Ибей
Александър, който си продава органите в Ибей

"Искам да си продам органите, почти не са ползвани, ще ги получите след смъртта ми", това написа Александър, българско дете, което страда от мускулна дистрофия на Дюншен. Обявата за органите му е пусната в онлайн магазина Ebay.

"Казвам се Александтър и имам мускулна дистрофия на Дюншен. Това е генетично заболяване, което ме е обрекло на къс и болезнен живот още откакто съм бил в утробата на майка ми. Най-вероятно няма да доживея 25-тата си годишнина, така че не се притеснявайте - няма да чакате дълго за органите ми и те скоро могат да бъдат ваши. Може би се чудите как ми хрумна идеята да си продам органите. Просто е - просто ми трябват пари за болничното лечение и персонална помощ. Както казах, не е никак просто, нито евтино да си болен от мускулна дистрофия на Дюншен.

Иска ми се да имаше друго решение..."

Това е написал Александър, момче на 14 години, което живее във Видин. Органите му са на аукцион в Ebay на първоначална цена от $0.99 цента.

Обявата на Алекс преди тя да бъде свалена

 

 

Малко след като публикувахме материала, обявата в Ebay беше свалена.

Историята на Алекс в сайта mailforchange.eu:

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение „БАРИС” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган – Агенция за социално подпомагане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2013 в 21:06

Извинявай, че любопитствам, ама ти да не би вече да си си продал мозъка ?????....по голяма глупост скоро не съм срещала......

27.11 2013 в 16:42

И какво, да не го лекуват, да го оставят така ли? Това е човек, не месо

27.11 2013 в 07:22

Бе то така отстрани, лесно да критикуваш и съвети да даваш! В тази си част българинът е номер 1! Моят син също е болен от тази коварна болест, 94-та година никой не е говорил за генетичен анализ, питат те, дали имаш болен човек в семейството си! И какво се оказва, че съм имала вуйчо, който е починал на 18 години, с диагноза -мекокост, поставена от доктор Чомаков в Пловдив! Че по онова време, кой въобще е знаел за тази диагноза, за да се вземат адекватни мерки и в поколенията напред?! Естествено, че този ген го предадох и на дъщеря ми, но вече след като сме запознати с болестта, която се предава по генетичен път, си направи амниоцинтеза на плода, в ранен стадий на бременността си, и роди здраво дете! Но вече се знаят нещата! Болестта е много коварна , и наред с това в България нищо не се споменава за тази болест!!! На тези деца им е сложен X !!! За да поддържат мускулният тонус, доколкото е възможно това, са необходими Коензим и L карнитин, които са скъпоструващи , и тъй като са хранителни добавки, си ги купуваме сами!!! Да не говорим, че те имат постоянна нужда от рехабилитация, но пари за рехабилитатор, който да посещава синът ми, естествено, че няма! Аз съм самотен родител, напуснах работа, за да се грижа за детето си, и съм личен асистент на 250 лв, а пенсията на синът ми, който е на 20 години и е 100% инвалид , е 121 лв!!!!!!! Коментатър е излишен! Политика на геноцид! Ето, докъде води това, че детето да си продава органите!!! Дори не мога да коментирам това! Толкова е болно, грозно, че сърцето ми се къса!

26.11 2013 в 23:17

Ужасно е, че някой хора, например този провинциален индивид, смятат че този случай е измама. Тези хора заслужават възхищение, а ти, драги селянино, ти не заслужаваш и дипломата за основно образование ( макар че се съмнявам, че въобще имаш такава)

26.11 2013 в 21:06

Чета , чета и не мога да повярвам , че има толкова мъка и толкова злобни хора!

26.11 2013 в 18:19

Бах ти кефа, че подадох документи за отказване от гражданство. Такива индивиди в БГ са в изобилие и поколения трябва да минат да се оправим. Успех мили ми приятелю....с ракииката и попръжните и Планета ТВ

26.11 2013 в 15:26

КАТО ПРОЧЕТА ТАКИВА НОВИНИ И МИ СЕ ЩЕ ДА СЛЯЗА НА ПЛОЩАДА В ЗНАК НА ПРОТЕСТ... В ИТАЛИЯ СУТРИН НЕ СЪМ ЧУВАЛА ЗА ПОДОБНО ЧУДО ДА ИЗЖИВЯВАТ ИТАЛИЯНСКИТЕ ДЕЦА!!! нА ПРОТЕСТ ВСИЧКИ!!!

26.11 2013 в 15:01

Абе Радикале, питай малко преди да пишеш и повтаряш глупости. Пълно генетично изследване на родителите преди 5 години струваше по 300 лв. на човек. Сега може и да е повече. Мислиш ли, че всички го правят, преди да станат родители? И пак не знам дали включваше всички болести.
Генетичните изследвания на бременни са за процент риск, за няколко болести само и 100% гаранция няма. Амиоцентезата - вкарване на огромна игла в матката при плода и вземането на околоплодна течност покрива повече болести, но се прави само при доказан висок риск, защото има голям риск от спонтатен аборт.
Още информация трябва ли ти??!
Не пиши сякаш всичко ти е статистика и на теб не може да се случи. Както каза някой по-горе всичко се случва и всичко се връща. Далечно ти е, докато не ти дойде до главата.

Ужасно е дете да трябва да стигне до такова решение, не мога даже да си представя болката му. Обявата е свалена естествено, защото това е незаконно.

26.11 2013 в 14:54

За някои заболявания за съжаление просто няма лечение!Но да накараш едно дете,или родителите му...все тая,да стигне дотам,че за да си осигури качествено лечение,да си продава органите,значи всичките служители на Здравната каса,от здравната министърка,до последната касиерка,трябва да ги наредят отпред,да вземат един "Калашников" и наред!Това е решението!И рано или късно съм сигурен,че някой баща,военен с достъп до подобни оръжия ще изперка и ще възнагради богато и пребогато всички изроди в тази Каса!Защото не може те да се возят в лимузини за по 50-60 000/и много повече/ лева,а да няма средства за лечение на децата ни!Гадове!Господ бави,но не забравя!Само дето за съжаление може да си го изкара на невинните им деца и внуци някой ден!

26.11 2013 в 14:34

Абе, за всичко това е виновна здравната министерка.... И по- общо- правителството! Въобще- "мецо, мечище- грозно имище, дръще да го изядем!" Въртим- сучем, нищо че това е лична трагедия, НО-О: ние да си дойдем "на нашата си дума". Та:"мецо, мечище- грозно имище, дръще да го изядем!".