Нов рекорд! Шотландец обиколи Земята с колело за 78 дни

OFFNews 19 септември 2017 в 12:30 5008 0

Шотландски колоездач подобри Рекорда на Гинес за най-бърза обиколка на разстояние, равняващо се на обиколката на Земята. Смелчагата успя да измине 29 000 километра под 80 дни! Невероятно!

Марк Бомон е карал по 18 часа на ден, в които е изгарял по 9000 калории. Прекосил е Полша, Русия, Монголия, Китай, Австралия и САЩ.

"Това е като да караш до хоризонта", каза британецът, който завърши маратона под Триумфалната арка в Париж, "Почти не съм правил крачки за последните два месеца и половина". 

Марк среща два огромни проблема по време на рекорда. Още на осмия ден катастрофира в Русия, като чупи зъб и контузва лакът. Това едва не го спира.

Буквално полудява от липсата на сън! "Това са седмици и седмици на недоспиване. В главата ти се води истинска битка! Просто трябва да решиш, че за нищо на света не трябва да спираш", обяснява героят.

Марк завършва подвига си за 78 дни, 14 часа и 40 минути. Предишният рекорд е на новозеландеца Андрю Никълсън, който преди две години завърта разстоянието на колело за 123 дни.

Шотландецът е вписан и с още едно постижение в Книгата на Гинес. Той изминава най-голямо разстояние на колело за един месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови