Роналдиньо вече е на свобода

OFFNews 25 август 2020 в 11:29 7109 0

Бразилската футболна легенда Роналдиньо вече е на свобода след 5-месечно задържане заради опит да влезе в Парагвай с фалшив паспорт, предаде Би Би Си. 

Съдия Густаво Амария освободи и брат му - Роберто де Асис Морейра, който прекара месец в затвора и още четири месеца под домашен арест в хотел в столицата на Парагвай заради същото обвинение. 

Съдията заяви, че 40-годишният бивш световен шампион "е свободен да пътува до която държава пожелае, но е длъжен да ни информира, ако промени постоянния си адрес за период от една година". Двамата братя ще трябва да заплатят глоба от 200 000 долара за нанесени щети.  

Роберто де Асис Морейра е бизнес мениджър на Роналдиньо. 

На 4 март братята пристигнаха в Парагвай заради участие на носителя на "Златната топка" за 2005 г. в събитие в подкрепа на деца в неравностойно положение.

Няколко дни по-късно те са арестувани, след като става ясно, че са използвали фалшиви паспорти. Задържани са в затвор в Асунсион, където на 21 март Роналдиньо отпразнува рождения си ден.

Малко след това бразилците са пуснати под домашен арест и повече от четири месеца не можеха да напускат луксозен хотел в парагвайската столица, а гаранцията на Роналдиньо бе в размер на 1,6 млн. долара.

Роналдиньо завърши футболната си кариера преди пет години като играч на Флуминензе. През 2002 г. той стана световен шампион с Бразилия, а три по-късно спечели и "Златната топка" на "Франс Футбол".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови