Викингите, Златната треска и Третият райх по VIASAT HISTORY

OFFNews 08 октомври 2020 в 08:20 4244 0

Снимка Viasat History

Какъв е бил животът на викингите и как те промениха света разказва „Последното пътуване на викингите“ по Viasat History от 23:00 часа всяка вечер тази седмица, а петък вечер е посветен на „Епичните жени воини – викингите“.

Можете да завършите тази Viasat History седмица на 11 октомври, неделя, от 22:00 с „Операция „Златна треска“, с историка Дан Сноу.

Очаквайте рубриката „Тайните на третия райх“, включваща предавания като "Домашни видеозаписи от нацистка Германия", "Оръжейният инженер на Хитлер" и "Суперколите на Хитлер"- всеки ден от 22:00 с начало 19 октомври, понеделник.

Последното пътуване на викингите

Всеки делничен ден в 23:00 часа и маратон на 24 октомври от 9:55 часа и 25 октомври от 15:50 часа по Viasat History.

Вижте живота на викингите във време на големи промени в обществото и околната среда, които ги принуждават да напуснат Скандинавия и ги повеждат на пътуване чак до Франция. Културната интеграция и християнството във Франция им повлияват и отреждат на викингите важна роля в превръщането на Европа в това, което е днес.

С поредицата пътуваме назад във времето до началото на епохата на викингите, фокусирайки се върху скандинавците, които стават нормани и в крайна сметка отиват в Англия да заемат английския престол. Изследваме събитие, което често е определяно като края на епохата на викингите - битката при Хейстингс през 1066 г.

Операция "Златна треска"

От 11 октомври, всяка неделя в 22:00 часа с повторение: следващия петък в 23:00

Дан Сноу и екипът му пресъздават историческия маршрут на златотърсачите от 19-ти век, които изминават пътя от крайбрежието на Аляска до златните полета на Клондайк от 965 км на север. Към него се присъединяват полярният изследовател Фелисити Астън и лекарят - експерт по отдалечени територии Кевин Фонг.

Заедно те ще извървят стъпките на последната голяма златна треска - световно събитие, пълно с епични приключения, опасности и героични истории, вдъхновило създаването на множество компютърни игри и филми.

Тайните на Третия райх (рубрика)

От 19 октомври, в 22:00 часа, всяка делнична вечер

Разглеждаме отблизо малко известни аспекти на живота в нацистка Германия и за пръв път имаме достъп до частни домашни видеа на хора, живели под свастиката на Хитлер. Как науката бива употребена - или как с нея бива злоупотребено, в полза на Третия райх и как оръжейният инженер на Хитлер успява да се спаси от преследване?

Домашни видеозаписи от нацистка Германия

Започва от понеделник, 19 октомври, в 22:00 ч.

Хиляди немски тавани са се превърнали в сметища за безброй часове домашни видеозаписи, оставени да събират прах в продължение на десетилетия. На тези ленти е скрита различна история за Третия райх. Те предлагат прозорец към скритите недра на живота в нацистка Германия - у дома в мирно време, но още по-удивително - от фронтовите линии по време на войната.

Поредицата от две части изследва частните колекции, които едва сега започват да излизат на светло, за да разкрие как цивилните и военни жители на нацистка Германия са записали изгряването на империята, която според тях е щяла да съществува хиляди години.

Оръжейният инженер на Хитлер

Сряда, 21 октомври, в 22:00 ч.

Твърди се, че Ханс Камлер - човекът зад тайната оръжейна програма на Хитлер, се е самоубил на 9 май, 1945 г. Генералът от СС е виновен за наемането на затворници от концентрационните лагери като принудителни работници и по този начин за смъртта на десетки хиляди. Нови доказателства обаче предполагат, че е бил отведен в САЩ под прикритие, за да се запазят познанията му и така е избегнал да бъде осъден като военнопрестъпник.

Суперколите на Хитлер

Четвъртък, 22 октомври, в 22:00 ч.

В разцвета на Третия райх на два немски производителя на автомобили е било наредено да създадат най-невероятните превозни средства в цял свят. Следва съперничество, което жъне победи на Гран При, международно господство вследствие на пропаганден преврат и осигурява световна слава на шофьорите, рискували живота си, за да постигнат рекорди, ненадминати в продължение на 79 години. Всичко се случва под преките заповеди на самия фюрер.

Снимки: Viasat History

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес. За пълната програма на канала следете www.viasathistory.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови